Šport > Košarka
2094 ogledov

Dvakratni MVP se želi pridružiti Dragićevemu Miamiju

Kawhi Leonard Profimedia
Po najnovejših poročilih naj bi si NBA zvezdnik Kawhi Leonard želel združiti moči z Jimmyjem Butlerjem in Bam Adabayom ter se tako pridružiti vročici iz Mamija.

Pri NBA ekipi Miami Heat so se kot kaže odločili, da gredo na vse ali nič. V nedavni menjavi so tako posegli za večkratnim udeležencem tekme vseh zvezd Victorjem Oladipom, pred naslednjo sezono pa bi lahko še povečali svoje število velikih zvezdnikov.

Oladipu, Goranu Dragiću, Bamu Adebyu in Jimmyju Butlerju bi se namreč na Floridi lahko pridružil tudi dvakratni MVP finala, Kawhi Leonard, saj naj bi si po besedah njegovega agenta nadvse želel zaigrati prav z Butlerjem in Adebayom.

"Kawhi bi pred novo sezono znal prisluhniti pozivom drugih ekip. O tem resno razmišlja. Če pride do tega, bi ga predvsem zanimala možnost, da se pridruži ekipi Miami Heat. Ima namreč veliko željo, da združi moči z Jimmyjem Butlerjem in Bamom Adebayom," je spregovoril Leonardov agent o razmišljanju svojega varovanca.

Leonard je leta 2019 popeljal Toronto Raptors do zgodovinskega prvega naslova lige NBA, nato pa je z Los Angeles Clippers podpisal pogodbo, ki ga za ekipo iz mesta angelov veže za dve leti, z igralčevo možnostjo podaljšanja za eno leto.

A glede na vsa razočaranja, ki jih je s svojo novo ekipo do sedaj doživel, se zdi vse manj verjetno, da bi se veliki košarkarski zvezdnik odločil za to, da sproži dobrih 36 milijonov dolarjev vredno pogodbo še za tretje leto.

Kawhi Leonard | Avtor: Profimedia Profimedia

Clippers so namreč lani veljali za velike favorite za naslov, a so v polfinalu Zahoda zapravili vodstvo s 3:1 proti Denverju ter tako poskrbeli za veliko blamažo, rožice pa jim ne cvetijo niti v letošnji sezoni, ko sicer zelo dobro igrajo v napadu, a imajo velike težave v obrambi, ob zelo močni konkurenci pa se zdijo njihove šampionske sanje znova nedosegljive.

Če Clippers ponovno zatajijo, se zdi vse bolj verjetno, da bo rojeni zmagovalec Leonard, ki je že dvakrat osvojil šampionski prstan, svojo priložnost za novo lovoriko poiskal kje drugje. Z ekipo, kot je Miami, bi mu prav lahko spet uspelo...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.