Šport > Košarka
16518 ogledov

LeBron lobira za prestopno 'bombo vseh bomb'

lebron jame Epa
Se obeta še ena zvezdniška združitev?

Ob vse večjem nezadovoljstvu Stepha Curryja s potekom sezone za njegovo ekipo Golden State Warriors bi lahko priložnost na pobudo LeBrona Jamesa poskušali izkoristiti Los Angeles Lakers.

Aktualni prvaki lige NBA, ki letos niso favoriti za ubranitev naslova, so ob vse bolj zgoščeni konkurenci in porastu superekip z mislimi že usmerjeni v prihodnost.

Zvezdniško ekipo, katere član je tudi Anthony Davis, bi lahko okrepil najboljši strelec vseh časov, čemur naj bi bil še zlasti naklonjen štirikratni MVP finala James.

curry lebron | Avtor: Epa Epa
Po poročanju ameriških medijev naj bi James temelje za pogajanja s Curryjem, ki bo prost igralec postal leta 2022, položil med letošnjim All-Star vikendom, kjer sta zvezdnika igrala v isti ekipi.

Curryjevo nezadovoljstvo z razmerami v Oaklandu se po sedmem porazu na zadnjih osmih tekmah počasi približuje vrhuncu. "Res smo se veselili, da se bomo nocoj končno pobrali, a se to ni zgodilo. Vse skupaj je zelo frustrirajoče iz večih razlogov," je po porazu proti Atlanti Hawks (117:111) povedal Curry. "Res je bedno izgubljati. Grozen občutek," razočaranja ni skrival 33-letnik.

Dinastija bojevnikov je po treh naslovih v štirih letih (2015, 2017, 2018), četrtega sta jima odrekla LeBron s Clevelandom (2016) in Kawhi Leonard s Toronto Raptors (2019), razpadla z odhodom Kevina Duranta ter poškodbama Curryja in Klaya Thompsona, ki sta izpustila celotno lansko sezono, v kateri so bojevniki v rednem delu zbrali samo 15 zmag (15-50). Z vrnitvijo Curryja se je stanje izboljšalo, a je ekipa po zadnji seriji slabih rezultatov izpadla iz prve osmerice na zahodu.

"Vsi smo imeli višja pričakovanja pred sezono. Upam, da nam bo to dalo dodatno motivacijo. Zdaj se bo pokazalo, iz kakšnega testa smo," je sinoči še dejal Curry.

Združitev LeBrona in Curryja se, vsaj za zdaj, nekaterim zdi malo verjetna. "Steph ne gre nikamor," meni novinar ESPN-a Nick Friedell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice