Šport > Košarka
6427 ogledov

Dončić izničil svojo šibko točko, učinek je neverjeten

luka dončić Profimedia
Luka Dončić še naprej dokazuje, da je bil turbulenten uvod v novo sezono zgolj nesrečno naključje.

Najboljši slovenski košarkar je, potem ko je bil na začetku sezone veliko težav pri metu z razdalje, uspel naravnati svojo strelsko roko. Na sinočnji tekmi z Boston Celtics je 22-letni zvezdnik Dallasa zadel sedem od 11 metov za tri točke (63,6%) in tem še nekoliko popravil sezonsko povprečje, ki zdaj znaša že 37,7 odstotka.

Luka Dončić Ponižal nasprotnika Šport Poglejte si vrhunce norega strelskega večera Luke Dončića (video)

Kopica zadetih metov z razdalje je v zadnjih dveh mesecih postala stalnica v Dončićevi igri, kar je dobrodošel podatek, glede na to, da je imel na začetku sezone največ težav prav pri metu za tri točke.

Na štirih decembrskih tekmah je zadel le dva od 21 poskusov za tri točke, kar znaša katastrofalnih 9,5 odstotka. Odsotnost strelske forme je botrovala številnim kritikam na njegov račun, nekateri so zgrešene trojke videli celo kot utemeljitev, zakaj Dončić ne more in ne sme postati MVP.

Luka Dončić in JJ Redick Drugačne želje Šport Dončićev najnovejši soigralec odkrito o tem, zakaj ni želel priti v Dallas

Slovenec je nato zavihal rokave in se posvetil delu, nekajkrat pa so ga pri treningu zalotili po koncu tekme, ko so drugi košarkarji Dallasa že davno zapustili prizorišče.

Že januarja je njegov dostotek zadetih metov z razdalje narasel na solidnih 33 odstotkov, v februarju in marcu pa je presegel 43 odstotkov!

Gre za številke, s kakršnimi se običajno ponašajo najbolj elitni strelci na svetu.

luka dončić | Avtor: Epa Epa
Sezonsko povprečje nad 43 odstotkov trenutno beleži le 14 igralcev v ligi, prav nihče od njih pa z razdalje ni vrgel toliko žog kot Dončić (332). Najbolj natančen strelec Dallasa je sicer Maxi Kleber, ki je doslej zadel 63 od 145 poskusov (43%).

Dončićevo sezonsko povprečje po novem znaša 37,7%, kar ga uvršča na 92. mesto med vsemi aktivnimi igralci. Po številu metov z razdalje (332) je slovenski as na visokem 12. mestu. Kljub katastrofalnemu uvodu v sezono bo, kot kaže, po zaslugi aktualnih številk izboljšal tudi karierno povprečje, ki znaša 33,5 odstotka.

"Če bo Luka še naprej zadeval po osem od devetih trojk na tekmo, bo Dallas osvojil naslov," je pred dnevi dejal Dončićev zapriseženi kritik Skip Bayless.

 | Avtor: Reddit Reddit

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 21:04 01.april 2021.

    Mater vola! A ste ga vidli našega Lukca! Je kar rokave zavihal!!! Aa!? Zdaj pa bo hudič!!! Ni on glih po žup priplaval!