Šport > Košarka
246 ogledov

Čančarjev Denver do velikega skalpa

nikola jokić Profimedia
Denverčani so premagali vodilno ekipo v vzhodni konferenci. Vlatko Čančar tokrat ni igral.

Košarkarji Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar, so v severnoameriški ligi NBA dobili prestižen dvoboj s Philadephio. Proti vodilni ekipi vzhodne konference so zlata zrna zmagala s 104:95 in z 28. zmago v sezoni ubranila mesto v končnici NBA. Jamal Murray je k zmagi prispeval 30 točk, medtem ko Čančar tokrat ni igral.

Michael Porter ml. je k zmagi; temelje do slavja so domači košarkarji tlakovali že v uvodnih minutah, ko so si priigrali 25 točk naskoka, dodal 27 točk, Nikola Jokić pa 21 in deset skokov.

Zlata zrna so prvič po koronski pandemiji sredi marca lani nastopala pred domačimi navijači. "Prav navijači so bili danes odločilni in zaradi njih smo igrali še bolj odločno. Lepo je bilo, da smo jih spet imeli v dvorani," je dejal prvi strelec tekme Murray.

Pri Philadelphii, ki po porazu le še za malenkost brani prednost na vzhodu pred Brooklyn Nets, je največ točk, 13, zbral rezervist Tyrese Maxey, ki je vse točke dosegel v zadnji četrtini.

Naslednja tekma Denver čaka v četrtek, ko bo gostoval pri Los Angeles Clippers, za tem pa bo v domači dvorani gostil naslednjih pet obračunov.

Clippers pa so v domači dvorani končali niz šestih zaporednih zmag, saj so jih presenetljivo s 103:96 premagali Orlando Magic. Osemindvajset točk Kawhija Leonarda ni bilo dovolj, da bi preprečil poraz.

Pri Orlandu so k zmagi pomembno prispevali košarkarji s klopi Terrence Ross (15 točk), Otto Porter ml. (13), Mo Bamba (12) in Wendell Carter ml. (11). Prvi strelec je bil sicer Chuma Okeke z 18 točkami.

V Arizoni pa so Phoenix Suns s 117:110 premagali Atlanta Hawks. Devin Booker je končal pri 21 točkah, Deandre Ayton pa je k zmagi prispeval 13 točk in 14 skokov.

Izidi:
Washington Wizards - Charlotte Hornets  104:114
Denver Nuggets - Philadelphia 76ers     104:95
(Vlatko Čančar ni igral za Denver)
Phoenix Suns - Atlanta Hawks            117:110
LA Clippers - Orlando Magic              96:103
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice