Šport > Košarka
15480 ogledov

Se spomnite, kako je napadel Dončića? Ne piše se mu dobro

dončić chriss Reševalni pas/Twitter
Ameriški košarkar, ki okreva po resni poškodbi noge, zaradi katere je že končal sezono, je ostal brez kluba.

Teksaško moštvo San Antonio Spurs je samo tri dni po tem, ko se je z Golden State Warriors dogovorilo za njegov prestop, odpovedalo ameriškemu krilnemu centru Marquesu Chrissu.

Dogovor na zadnji dan zimskega prestopnega roka (25. marec) je moštvoma prinesel obojestransko korist. Spursi so zaslužili 1,2 milijona dolarjev, Golden State pa je nekoliko razbremenil svoj 'salary-cap'.

Bojevniki so v zameno za 23-letnega Chrissa, ki je bil na naboru leta 2016 izbran kot osmi, in denarno odškodnino dobili pravice za Cadyja Lalanna (55. izbor drafta leta 2015).

Lalanne, ki so ga pred petimi leti na naboru izbrali Spursi, se je sprva kalil v razvojni ekipi Austin Spurs, nato pa je branil barve raznoraznih klubom širom sveta. Trenutno je član južnokorejske ekipe Changwon LG Sakers.

San Antonio se je Chrissu odpovedal zato, da bi na seznamu razpoložljivih igralcev naredil prostor za prihod 31-letnega senegalskega veterana Gorguija Dienga.

Chriss se je poškodoval na drugi tekmi sezone in se letos bržkone ne bo več vrnil na parket. Njegova 1,8 milijona dolarjev vredna pogodba poteče ob koncu sezone, nato pa bo moral iskati novega delodajalca, če bo želel nadaljevati NBA kariero.

Luka Dončić Marquese Chriss Video Šport Dončića je surovo vrgel na tla! Tako je bil videti incident v San Franciscu ... Marquese Chriss Luka Dončić Video Šport Takšna kazen je za odrivanje Dončića doletela vročekrvnega Chrissa

Triindvajsetletnik je bil v samo štirih letih član petih različnih ekip. Kariero je začel kot redni član začetne peterke v Phoenix Suns, nato pa je začela njegova minutaža strmo padati. Še najbolje se je odrezal v sezoni 2019/2020 (9,3 točke na tekmo), v kateri se je kot član Golden State Warrrios zapletel v incident z Lukom Dončićem.

dončić chriss | Avtor: Print Screen Print Screen

Na tekmi med bojevniki in telički je ob velikem zaostanku kalifornijskega moštva Dončića porinil med gledalce, za kar je bil kaznovan s tehnično napako, vodstvo lige pa mu je izreklo še denarno kazen v višini 35.000 dolarjev. Razmeroma visoka kazen je bila posledica dejstva, da to ni bil njegov prvi tovrstni incident.

Luka Dončić Marquese Chriss Dobil, kar je iskal Šport NBA pojasnila strogo kazen za napad na Dončića

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.