Šport > Košarka
9786 ogledov

NBA pojasnila strogo kazen za napad na Dončića

Print Screen
Američan, ki je želel na grob način sprovocirati Luko Dončića, se je v preteklosti že znašel v navzkrižju z načeli športnega obnašanja.

Košarkar Golden State Warriors Marquese Chriss je na nedavni tekmi z Dallas Mavericks grobo odrinil Luko Dončića in si prislužil visoko kazen. Vodstvo lige NBA mu je naložilo plačilo 35.000 ameriških dolarjev, kar kaže na ničelno toleranco do njegovega povsem nepotrebnega izpada.

luka dončić Odločilni met Šport Dallas vse upe položil na Dončića, zgodilo se je tole

Iz tabora 22-letnega Američana, ki na leto zasluži dobrih 1,6 milijona dolarjev, so že sporočili, da kazen po njihovem mnenju ni sorazmerna s prekrškom, zato se nameravajo na odločitev pritožiti.

Marquese Chriss Luka Dončić Video Šport Takšna kazen je za odrivanje Dončića doletela vročekrvnega Chrissa

Prepričani so, da je denarni znesek občutno previsok, NBA pa je na njihove pomisleke odgovorila z obrazložitvijo, da pristojni organ pri določanju kazni ni upošteval zgolj najnovejšega dokaznega gradiva, temveč tudi košarkarjevo preteklost, ki je bogata s fizičnimi soočenji.

Chriss je bil namreč v lanski sezoni vpleten v pretep s Sergejem Ibako, še prej pa je bil že kot član moštva Phoenix Suns zaradi incidentov na igrišču kaznovan s po 15.000 oziroma 25.000 ameriškimi dolarji.

Odrivanje Dončića je bil tako že njegov četrti resnejši incident v petletni karieri v ligi NBA.

Dončić se s Chrissom sicer ni pretirano obremenjeval. "Samo fizična igra. To se dogaja v košarki. Gremo naprej," je povedal o incidntu.

Ameriški krilni košarkar po 33 tekmah letošnje sezone v povprečju beleži 7,4 točke in 5,3 skoka na tekmo.

Komentarjev 1
  • diflati 22:52 01.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks