Šport > Košarka
4132 ogledov

Luka znova odličen, na koncu pa drama

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Pred gostovanjem Dallasa so ameriški mediji ugibali, da bi Luka Dončić lahko izpustil tekmo proti ekipi Oklahoma City Thunder, a se to ni zgodilo

Pred gostovanjem Dallasa so ameriški mediji ugibali, da bi Luka Dončić lahko izpustil tekmo proti ekipi Oklahoma City Thunder, a se to ni zgodilo. Grd padec na zadnjem dvoboju proti Los Angeles Lakers ni pustil večjih posledic, je pa zadnji hip pred začetkom tokratnega obračuna navijače Dallasa presenetila novica, da bo tekmo zaradi težav s kolenom izpustil Kristaps Porzingis. Ob njem je zaradi poškodbe stegenske mišice manjkal tudi Tim Hardaway Jr., Dallas pa je tako proti Oklahomi zaigral brez drugega in tretjega strelca ekipe.

Ob odsotnosti omenjenega dvojca je pričakovano glavno vlogo v napadu znova prevzel mladi slovenski zvezdnik. V prvi četrtini, ki se je končala z izidom 32:20 je Luka tako dosegel kar 17 točk gostov. Dvakrat je bil uspešen tudi izza črte meta za tri točke, po prodoru pa je dosegel tudi koš ob pisku sirene. Sodniki so sprva koš priznali, po ogledu posnetka pa so ga lrazveljavili, prednost pred drugo četrtino pa je tako znašala 'le' ducat točk. 

Dončić je prvi del druge četrtine presedel na klopi, Thunder pa je v slabih dveh minutah z delnim rezultatom 7:1 že prepolovil prednost gostov, trener Dallasa Rick Carlisle pa je bil prisiljen zahtevati minuto odmora. Mavericksom klub številnim osvojenim skokom pod tekmečevim obročem ni in ni šlo v napadu, zato se je pri prednosti 35:32 Luka moral vrniti na parket. V naslednjih dveh napadih je dosegel pet točk, nato pa vpisal še asistenco za trojko Jalena Brunsona. Dallas je tako povedel s 43:33.

Kasneje se je v napadu ustavilo tudi Dončiću, zgrešil je dva meta za tri točke ter tudi dva prosta meta, predvsem po zaslugi Nemca Dennisa Schröderja in Kanadčana Shaija Gilgeous-Alexandra pa so se domači povsem približali. Schröder je pet sekund pred koncem prvega polčasa tako zadel za 50:51. Dončić je do glavnega odmora v svojo statistiko vpisal 23 točk, pet skokov, štiri asistence in eno ukradeno, ostal pa je brez izgubljene žoge.

Na začetku tretje četrtine se je razigral Danilo Gallinari. Italijan v prvem polčasu ni zadel trojke, po njegovi tretji v petih minutah pa je Carlisle klical minuto odmora pri zaostanku 59:65. V nadaljevanju so košarkarji iz Teksasa zaigrali nekoliko boljše in celo minimalno povedli. V zadnjo četrtino so tako gostje vstopili s točko prednosti.

Dončić, ki je v prvih treh delih igre odigral skoraj 32 minut, je vidno potreboval počitek. Njegovi soigralci so se tokrat sprva dobro znašli tudi brez njega. V 50 sekundah so dosegli pet točk brez odgovora, domača klop je zahtevala odmor. Na semaforju je bil izpisan rezultat 77:83. Posvet je domačim pomagal, hitro so prišli do izenačenja.

Luka se je vrnil na igrišče, do konca je sicer ostalo še več kot osem minut igre. Dallas je znova prevzel pobudo, v naslednjih minutah pa si nekajkrat priigral šest točk prednosti. Slabe tri minute pred koncem je Dončić zadel trojko ob izteku napada za 99:92.

A ss petimi zaporednimi točkami je odgovoril zvezdnik domačih Chris Paul, točko za -1 pa je nato s prostega meta dodal še Gilgeous-Alexander.

Dončić je nato zadel za dve točki, enako je na drugi strani naredil Paul. Luka je nato zgrešil trojko, Paul, ki je dosegel 13 od zadnjih 14 točk domačih, pa je poskrbel za vodstvo s 102:101.

Dallas je krenil v napad, Gallinari pa je izbil žogo Dončiću, Schröder pa je zadel dva prosta meta. V zadnjem napadu Dallasa je najprej trojko zgrešil Maxi Kleber, nato še tri sekunde pred koncem tudi Slovenec. Končnih 106:101 je iz prostih metov postavil Gilgeous-Alexander.

Dončić je odigral nekaj več kot 40 minut, zbral pa je 35 točk, 10 skokov in 7 podaj. Kleber je ob porazu zabeležil po 14 točk in ulovljenih žog, pri Gromu pa sta 20 točk dosegla Gallinari in Schröder, točko manj Gilgeous-Alexander, 17 pa Paul.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice