Šport > Košarka
2401 ogledov

To so največje poteze desetletja, med njimi tudi Dončićeva čarovnija

Luka Dončić Trail Blazers Mavericks PrtSc
Liga NBA vsako leto postreže s kopico atraktivnih potez. V desetih letih se je nabralo ogromno akcij, ki so ostale v spominu navijačev.

Leto 2019 je že skoraj za nami, v ligi NBA nam ga je, skupaj z Goranom Dragićem, temeljito popestril Luka Dončić.

Ljubljančan je v svoji kratki karieri onstran Atlantika postal eno najbolj prepoznavnih imen, podrl je že množico zgodovinskih mejnikov in vse skupaj začinil z nekaterimi meti, ki so pokazali vso hladnokrvnost in mojstrstvo nekdanjega člana madridskega Reala.

Dončić je že v lanski sezoni odločil nekaj tekem z meti v odločilnih trenutkih, ključen je tudi letos. Prav njegove odločitve v zadnjih minutah ga odlikujejo od ostalih mladih zvezdnikov, saj Slovenec lahko črpa iz bogatih izkušenj Evrolige in španskega prvenstva.

Marquese Chriss Luka Dončić Video Šport Takšna kazen je za odrivanje Dončića doletela vročekrvnega Chrissa

Liga NBA je ob koncu letošnjega leta pripravila montažo najbolj ključnih ("clutch", op. a.) akcij preteklega desetletja. Izbrali so 60 akcij, med njimi se je znašla tudi ena z Dončićevim podpisom.

Zgodilo se je v lanski sezoni, ko so Dallas Mavericks gostovali pri Portland Trail Blazers. Domači so vodili s 107:104, ko je Dončić z na videz nemogočim metom iz kota izenačil in srečanje popeljal v podaljške. "Luka Magic," se je, kot še tolikokrat kasneje, v mikrofon drl komentator.

Dončić se je z omenjeno akcijo uvrstil na 24. mesto. Na vrhu je Ray Allen z legendarno trojko na šesti tekmi finala leta 2013, ko sta se za lovoriko pomerili ekipi Miami Heat in San Antonio Spurs.

Goran Dragić Wizards Heat Video Šport Dragić klonil v prestolnici: "To se je zgodilo prvič"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice