Šport > Košarka
2440 ogledov

Revolucija v NBA! Ali Dončića med sezono čaka še pokalno tekmovanje?

luka dončić Twitter
Vodstvo lige NBA pripravlja nov spektakel! Pokalno tekmovanje sredi sezone... Zmagovalec dobi milijone in dodatni izbor na naboru! Prav tako naj bi se spremenil sistem končnice...

Ali je na pomolu revolucija v ligi NBA? Po poročanju ameriških medijev naj bi se namreč ob 75. obletnici obstoja lige popolnoma spremenil sistem tekmovanja.

Luka Dončić Marquese Chriss Video Šport Dončića je surovo vrgel na tla! Tako je bil videti incident v San Franciscu ...

Nov način igranja naj bi se tako uvedel v sezoni 2021/22, med ključne spremembe pa spada zmanjšanje števila tekem rednega dela iz 82 na 78, še bolj pa izstopajo uvedba pokalnega tekmovanja tekom sezone ter sprememba pri vstopu ekip v končnico in ukinitev konferenčnih final.

Prvi človek NBA lige Adam Silver se že leta trudi za spremembe formata tekmovanja, če pa bo do njih resnično prišlo, bo znano aprila na sestanku odbora lige.

adam silver | Avtor: EPA EPA

 

Pokalno tekmovanje

Silver je nedavno predlagal, da bi se na koledar najmočnejše košarkarske lige na svetu uvrstilo pokalno tekmovanje, ki naj bi bilo pravi finančni magnet za vse klube.

Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi namreč liga predlagala, da bi se kar sredi sezone odigral še en turnir, kjer naj bi za nagrado vsak igralec zmagovalne ekipe prejel dodaten milijon dolarjev, medtem ko bi si strokovni štab kluba lahko razdelil svoj milijon in pol.

luka dončić | Avtor: Epa Epa

Turnir bi se odvil v novembru ter decembru. Liga bi se namreč začela z osmimi medsebojnimi tekmami (štiri v gosteh, štiri na domačem parketu) med ekipami znotraj iste divizije, zmagovalci vsake izmed šestih divizij ter dve najboljši drugouvrščeni pa naj bi se uvrstile v četrtfinale pokala, kateremu bi sledila polfinale in finale, ki naj bi se odigrala na nevtralnem terenu.

Zmagovalec pokala naj bi razen finančne injekcije dobil še dodaten izbor na naboru.

Luka Dončić Michael Jordan Najmlajši Šport Dončić ruši mejnike, padel tudi Jordanov rekord!

 

Več možnosti za končnico

Prav tako bi liga spremenila sistem, ki ekipe vodi v končnico. Še zmeraj bi najboljših šest ekip iz vsake konference imelo zagotovljeno končnico, medtem ko bi se za še preostali dve mesti najprej pomerili sedmo in osmo-uvrščena ekipa, poraženci pa naj bi za zadnje mesto v končnici igrali proti zmagovalcu dvoboja med deveto in deseto-uvrščeno ekipo.

Tako naj bi vse do tekem za razigravanje imelo kar deset ekip možnost, da pride po rednem delu v končnico, ne le osem.

Goran Dragić Miami Heat NBA Šport Goran Dragić spregovoril o svoji izvrstni formi in Dončiću

 

Konec konferenčnih final?

Liga tudi razmišlja, da bi ukinila konferenčna finala, tako da bi se izmed zadnjih preostalih štirih ekip (dve na Vzhodu, dve na Zahodu) polfinalna para tvorila tako, da bi se najboljša izmed ekip po rednem delu pomerila z najslabšo, medtem ko bi drugo najboljšo pričakala tretja najboljša ekipa.

Tako bi se v velikem finalu medsebojno celo lahko pomerili dve ekipi iz iste konference!

jimmy butler NBA zvezdnik Šport Dragićev soigralec nor na Slovenijo, tokrat oblekel ... trae young Odziv Slovenca Šport Atlanta v šoku, Young "posnemal" Dončića

 

Komentarjev 5
  • tichili 23:34 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • beaumibel 22:53 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • siekmobac 22:17 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice