Šport > Košarka
7104 ogledov

Spet grdo nad Luko: Treščil ob tla, da so se še pri Lakersih prijeli za glavo

Luka Dončić Cavaliers Mavericks Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa tokrat poraženi na gostovanju v Los Angelesu.

Luka Dončić je svojo 100. tekmo v ligi NBA odigral proti svojemu idolu LeBronu Jamesu. Los Angeles Lakers so pred tokratno tekmo z Dallasom zabeležili 25 zmag in le sedem porazov, enega od slednjih so doma doživeli prav proti ekipi iz Teksasa. 

Domači so tokrat bolje odprli dvoboj. Dončić je imel v uvodnih minutah kar nekaj težav zaradi agresivnega pokrivanja Averyja Bradleyja, LeBron pa je na drugi strani zbral dve točki in tri asistence za vodstvo z 11:5. Po minuti odmora je Luka zabeležil svojo drugo asistenco ob zabijanju Dwighta Powella, Tim Hardaway Jr. pa je ukradel žogo, stekel v protinapad in zaključil za dve točki zaostanka. A ob tem se je tretji strelec Dallasa poškodoval, po košu se je namreč prijel za stegensko mišico in odšepal s parketa.

Dončić je prvega od svojih štirih metov iz igre zadel za 13:14, kasneje pa je s štirimi zaporednimi točkami izkoristil menjavo pri Jezernikih, ko je Averyja zamenjal Alex Caruso in prevzel Slovenca v obrambi. Dallas je po Dončićevih prostih metih celo povedel z 18:16, a nekoliko slabše zaključil četrtino. Ta se je končala v korist gostiteljev s 25:19.

Ljubljančan je zdaj že po tradiciji presedel prvo polovico druge četrtine, ob njegovi vrnitvi na parket pa je njegovo moštvo zaostajalo že za devet točk.Ob nekaj čudnih odločitvah sodnikov je trener Dallasa Rick Carlisle ponorel in si prislužil tehnično napako, precej nezadovoljen je bil tudi Dončić, ki je bil mnenja, da bi morali delilci pravice zapiskati nekaj prekrškov nad njim.

Po enem izmed njih, ta je bil celo dosojen, je sicer mladi zvezdnik grdo padel na hrbet, z glavo pa udaril ob tla. Izvedel je še prosta meta, nato pa je odšel v garderobo. Domači so prvi polčas dobili s 54:43.

Dončić je drugi polčas kljub vsemu začel v prvi peterki, ob njegovi prvi akciji pa prejel udarec v obraz, a so sodniške piščalke znova ostale neme. Naskok domačih je do polovice tretje četrtine narastel na 17 točk. Ob igranju J.J. Baree je bil Luka znova precej manj pri žogi. Na klop je sedel dobro minuto pred zaključkom tretjega dela ige, ki se je končal z zaostankom Dallasa z 69:84.

Mavericks se preprosto niso uspeli približati. Do konca tekme so ostale le še štiri minute in 40 sekund, ko se je pri izidu 99:85 v igro še zadnjič vrnil Dončić. Po njegovih štirih zaporednih točkah se je Dallas po dolgem času približal na -11, a bližje ni šlo. Tekma se je končala z rezultatom 108:95.

Dončić je zbral 19 točk, štiri ulovljene žoge in 7 podaj. LeBron James je na predvečer svojega 35. rojstnega dne zbral 13 točk, šest skokov in 13 asistenc, Anthony Davis je k zmagi dodal 23 točk, Kentavious Caldwell-Pope 19.

 

Komentarjev 5
  • beaumibel 22:54 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • siekmobac 22:19 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ckelesrhom 19:12 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice