Šport > Košarka
1293 ogledov

Dončić zaradi protokola moral z igrišča: "Bilo je grozljivo."

1/6
Print Screen
Slovenski košarkar je utrpel enega najgrših padcev v njegovi košarkarski karieri.

Dve minuti pred koncem prvega polčasa tekme med Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers je navijačem Luke Dončića zastal dih. Zvezdnik gostujoče ekipe, ki je morala s 95:108 priznati premoč najboljšemu moštvu na zahodu, je po padcu z velike višine z glavo in komolcem silovito treščil ob tla in tam obležal več minut.

Luka Dončić Cavaliers Mavericks 100. tekma Šport Spet grdo nad Luko: Treščil ob tla, da so se še pri Lakersih prijeli za glavo

K Dončiću je pristopil celo zvezdnik jezernikov LeBron James, oporo pa so mu nudili tudi soigralci, predstavniki Dallasa in člani zdravniškega osebja. Po nekaj napetih trenutkih se je 20-letnik pobral in celo zadel oba prosta meta, nato pa se je v skladu s ustaljeno prakso odpravil v garderobo, kjer je moral opraviti protokol zaradi suma pretresa možganov.

Luka Dončić Kobe Bryant Ni mogel verjeti Šport Med igro je Luko s tribune v slovenščini ogovoril Kobe Bryant

"Bilo je strašljivo. Padel sem na hrbet ter udaril z glavo in komolcem. Z mano je bilo vse v redu," je razkril slovenski košarkar, ki se je po uspešno opravljenem pregledu vrnil na parket, kjer je ob porazu Dallasa v dobrih 30 minutah prispeval 19 točk, štiri skoke in sedem podaj. Imel je zelo skromen met iz igre (5/15-35,4%), zgrešil pa je tudi vseh šest metov za tri točke (0/6). Mirnejšo roko je imel na črti za proste mete, kjer je bil nezgrešljiv (9/9).

luka dončić Spremenjena končnica Šport Revolucija v NBA! Ali Dončića med sezono čaka še pokalno tekmovanje?

"Ena najslabših tekem, kar smo jih odigrali. Nismo našli prave igre. Težka tekma, slab večer. Res smo igrali slabo," je poraz pospremil Dončić, čigar mnenju se je pridružil tudi Kristaps Porzingis. Potem ko je v zadnjem času kot za stavo nizal dvojne dvojčke, se je Latvijec tokrat ustavil pri 11 točkah in sedmih skokih. "Preprosto nam ni steklo. Oni so igrali dobro v obrambi. Eden tistih večerov. Nasprotnik je igral dobro, mi pač ne," je dejal.

Magic Johnson in Luka Dončić "Žal mi je, toda..." Šport Eden največjih vseh časov: "Luka ni Magic!"

Trener Rick Carlisle je po tekmi povedal, da za zdaj nima nobenih informacij o počutju prvega zvezdnika, poudaril pa je, da je vrnitev na parket dober obet za prihajajočo tekmo z Oklahomo City Thunder. "To je vse, kar trenutno vem," je komentiral.

Dallas je po 11. porazu v sezoni (21-11) nazadoval na peto mesto na zahodu, Lakersi so se s 26. zmago (26-7) še utrdili na prvem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.