Šport > Košarka
2140 ogledov

LeBron razkril, kako so premagali Dončićev Dallas

dončić lebron Profimedia
Los Angeles Lakers so se želeli Dallasu oddolžiti za poraz v začetku meseca.

Vodilna ekipa v zahodni konferenci je v noči na ponedeljek v domačem Staples Centru premagala Dallas Mavericks in se tako moštvu Luke Dončića oddolžila za poraz pred mesecem dni.

Obležal Šport Dončić zaradi protokola moral z igrišča: "Bilo je grozljivo."

Jezerniki so se na tekmo dobro pripravili, pri čemer so se osredotočili na dve ključni prvini, ki Dallasu prinašata največ uspeha.

Domači so slavili po zaslugi dobre igre v obrambi, saj so Mavericksi zadeli le 36 odstotkov metov iz igre oziroma le 30 odstotkov metov za tri točke. Ob tem so izgubili kar 18 žog, za tretjino jih je bil odgovoren Dončić.

Lakersi so se pri pripravi obrambne strategije osredotočili na Dončića in Dallasove rezerviste, ki so bili v letošnji sezoni že nekajkrat jeziček na tehtnici.

LeBron James, Luka Dončić Prevlada Američanov Šport Izbrana športnik in športnica desetletja

"Vedeli smo, da Luka ustvari ogromno pritiska na obrambo z njegovimi koši in sposobnostmi razigravanja. Zna poiskati luknje v obrambi in zaključevati akcije. Poskušali smo otežiti delo tako njemu kot njegovim soigralcem," je pojasnil prvi zvezdnik domačega moštva LeBron James.

Poudaril je, da Dallas ni samo Dončić in da so se v ekipi dobro zavedali, kje preži nevarnost. "Dallas ni uspešen smo zaradi izjemne Lukove sezone, ampak tudi rezervnih igralcev, ki ogromno prispevajo. Kadar sta Luka in KP na klopi, se rezervisti vselej izkažejo. Fante smo dobro pokrili in se dosledno držali naše obrambne strategije. To nam je pomagalo do zmage," je dodal James, ki je v zadnjih dveh tekmah zbral kar 29 podaj (13 proti Dallasu) in samo tri ukradene žoge.

"Kralj James" je sinoči v Staples Centru presegel 9000 podaj (9009) v ligi NBA, kar ga uvršča na deveto mesto večne lestvice.

lebron james Slavljenec Šport "LeBron, kaj si želiš za rojstni dan?" Odgovor nasmeje Luka Dončić Kobe Bryant Ni mogel verjeti Šport Med igro je Luko s tribune v slovenščini ogovoril Kobe Bryant
Komentarjev 1
  • lagsembsa 17:20 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks