Šport > Košarka
5454 ogledov

Dallas vse upe položil na Dončića, zgodilo se je tole

luka dončić Print Screen
Razpoloženi Luka Dončić ni bil dovolj za zmago Dallas Mavericks.

Košarkarji Dallas Mavericks so za konec koledarskega leta 2019 izgubili na gostovanju pri Oklahomi City Thunder (101:106). Luka Dončić je imel približno šest sekund pred koncem na voljo met za izenačenje, a žoga ni hotela skozi obroč.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Slovenski košarkar je ob odsotnosti Kristapsa Porzingisa na parketu preživel dovih 40 minut ter zbral 35 točk, 10 skokov in sedem podaj. Zadel je 12 od 29 metov iz igre (41%) in le tri od 16 metov za tri točke (19%). Manj zanesljiv je bil tudi na črti za proste mete (8/12-67%).

Dončić tokrat ni imel prave pomoči s strani soigralcev, saj sta dvomestno število točk dosegla samo še Maxi Kleber (14) in Dwight Powell (11). Mavs so zadeli le 35 odstotkov metov iz igre oziroma samo 29 odstotkov metov z razdalje, slabši od OKC-ja so bili tudi v skoku (49-56).

Kljub temu je Dallas tri minute pred koncem vodil za sedem točk (99:92), a je Chris Paul držal priključek domačih, nato pa s serijo košev poskrbel za preobrat. "To je njegov vzorec. Ob koncu tekme postane osrednji akter. Enako je naredil proti Torontu, zdaj proti nam. Chris je odličen košarkar. Slabo smo ga pokrivali," je dejal trener Rick Carlisle.

V zadnjih sekundah sta izza črte zgrešila tako Kleber kot Dončić, preden je z zadetima prostima metoma končni izid postavil Shai Gilgeous-Alexander.

"Imamo odlično ekipo. Vztrajali smo do zadnjega trenutka. Oklahoma je zelo dobro moštvo," je bil redkobeseden Dončić, ko so ga novinarji vprašali, ali se je Dallasu poznala odsotnost Porzingisa.

"Težak poraz. Težka tekma, zelo fizična. Nismo bili dovolj konstantni. Skok je bil velik problem, njihovi prodori so nam povzročali težave. Morali bomo odigrati bolje," je dodal Carlisle.

Dallas je z izkupičkom 21-12 še vedno peti na zahodu, Oklahoma (18-15) je sedma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice