Šport > Košarka
3472 ogledov

Poglejte si vrhunce norega strelskega večera Luke Dončića (video)

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je z izjemno predstavo popeljal Dallas do zmage nad Bostonom.

Slovenski zvezdnik severnoameriške lige NBA Luka Dončić je na tekmi proti Boston Celtics dosegel 36 točk, od tega sedem trojk, ter osem skokov in popeljal Dallas Mavericks do zmage s 113:108.

Luka Dončić NBA Šport Na koncu drama, Luka z odlično predstavo vseeno potopil Boston

Dončić je iz igre metal neverjetnih 11-15 in je bil naravnost nezaustavljiv za celotno obrambo Keltov, med drugim tudi enega najboljših obrambnih igralcev na svetu, Marcusa Smarta!

S svojimi potezami je tako naravnost osmešil nasprotnika ter popolnoma zasenčil tudi vse tri največje zvezdnike Bostona, Jaysona Tatuma (25 točk), Jaylena Browna (24 točk) in Kembo Walkerja (22 točk).

Jalen Brunson je k zmagi Dallasa dodal 21 točk, vključno z dvema pomembnima prostima metoma, Kristaps Porzingis pa je za drugo zaporedno zmago Dallasa, skupno pa četrto na zadnjih šestih tekmah dodal 19 točk.

Dallas je sicer v tretji četrtini vodil že za 23 točk, nato pa so se Kelti vrnili v igro. Telički so uspešno pripeljali tekmo do konca navkljub šestim (od skupno 16) izgubljenim žogam v zadnjih 12 minutah.

"Res smo malo pozabili igrati vmes, a pomembno je, da smo našli svoj ritem in tekmo pripeljali do zmage. Ob prekrških smo uspešno izvajali proste mete, dosegli ključen koš, ko smo ga potrebovali," je bil s svojimi varovanci zadovoljen trener Dallasa Rick Carlisle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice