Šport > Košarka
7286 ogledov

Luka razkril, zakaj se že tako dobro ujame z najnovejšim soigralcem

Nicolo Melli Profimedia
Dončić je bil glavno ime ob zmagi Dallasa v Oklahoma Cityju, a so imeli pomembno vlogo znova tudi preostali Evropejci iz Lukine ekipe.

Slovenski zvezdnik severnoameriške lige NBA Luka Dončić se je po dveh tekmah premora zaradi poškodbe oziroma bolezni zmagovito vrnil na parket. Tokrat je z Dallas Mavericks gostoval pri Oklahoma City Thunderju in s 25 točkami popeljal Teksašane do zmage s 127:106.

V Oklahoma Cityju je Latvijec Kristaps Porzingis, ki se je v ekipo vrnil po tekmi premora, k zmagi Dallasa dodal 20 točk in devet skokov, Tim Hardaway ml. pa 19 točk.

"Drugi polčas smo odigrali dobro. Pokazali smo, na kakšni ravni lahko igramo. Z disciplino v igri smo prišli do zmage," je po tekmi dejal trener Rick Carlisle, njegovi varovanci so drugi del tekme dobili za 13 točk in se veselili zmage po dveh zaporednih porazih.

Svojo prvo tekmo za Mavericke pa je odigral novi Evropejec v moštvu, 30-letni Italijan Nicolo Melli, ki je bil tik pred iztekom prestopnega roka del menjave, ki je v Dallas pripeljala ostrostrelca JJ Reddicka v zameno za Wesa Iwunduja in Jamesa Johnsona. Melli je v 11 minutah igre zbral 6 točk in 3 skoke ter dokazal, da je lahko pomemben člen rotacije Dallasa.

Po besedah novinarke časopisa Dallas News Callie Caplan pa naj bi bil izmed vseh igralcev Dallasa nad prihodom Mellija najbolj navdušen prav slovenski zvezdnik, ki je izrazil veliko veselje, da so Mavericki v svoje vrste zvabili še petega Evropejca, saj naj bi slednji imeli med seboj prav posebno kemijo, obenem pa naj bi Melli skrbel za odlično vzdušje v slačilnici.

Če so Lukine besede resnične in med Evropejci resnično obstaja posebna povezava, je to vsekakor obet zelo lepih časov za ekipo Dallasa, ki se lahko pohvali s kar petimi košarkarji iz stare celine. Poleg že omenjenih Luke, Porzingisa in Mellija sta tu namreč še Nemec Maxi Kleber in Srb Boban Marjanović.

Nasprotne ekipe bodo tako v prihajajočih tekmah morale nameniti še prav posebno pozornost Dallasovim Evropejcem, ki so proti Oklahomi skupaj dosegli skorajda polovico vse točk Maverickov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice