Šport > Košarka
10630 ogledov

Bo Luka dobil družbo: Dallas ponuja člana prve peterke za zvezdnika

Maxi Kleber Dallas Mavericks Profimedia
V zadnjih dneh kroži precej govoric o okrepitvah Dallasa.

Prestopni rok v ligi NBA se bo zaključil 25. marca, kar nekaj košarkarjev pa bi tako lahko v prihodnjih dneh zamenjalo svoje klube. Precej dejavni naj bi bili v tem času pri iskanju okrepitev tudi pri Dallasu, kjer želijo okoli Luke Dončića v prihodnjih letih zgraditi šampionsko ekipo.

Ob zadnjih govoricah je na plan tako prišlo ime 23-letnega Johna Collinsa, mladega zvezdnika, ki v dresu Atlante v povprečju dosega 18.2 točke in 7.8 skoka na tekmo. Temu kmalu poteče pogodba s Hawks, nad novo, ki so mu jo ponujali v klubu, želel je maksimalni izkupiček, pa ni bil navdušen. Precej govora je bilo v tej sezoni tudi o njegovem nezadovoljstvu ob igranju s Traejem Youngom. 

V zameno za Collinsa naj bi po zapisih nekaterih medijev pri Dallasu pripravljali paket, ki bi v drugo smer poslal tudi Nemca Maxija Kleberja. Ta je v tej sezoni odličen pri metih za tri točke, v zadnjem času začenja v prvi peterki Mavericks in je eden boljših obrambnih košarkarjev v ekipi. Prav obramba je šibkejši element v Collinsovi igri. Nad ponujenim sicer pri Atlanti naj ne bi bili navdušeni.

"V teoriji bi se Collins moral dobro ujeti s Kristapsom Porzingisom," je za podkast Mavs Step Back dejal analitik Hawksov Brad Rowland in nadaljeval. "Porzingis je bolj igralec, ki se po blokadi rad umakne na zunanje položaje in čaka na podajo (pick-and-pop), Collins pa je odličen v pick-and-roll igri, izjemno lovi lob podaje in zaključuje, oba igralca pa bi se lahko dopolnjevala tudi v obrambi. Če bi si zamislili idealnega partnerja za Collinsa, to morda res ne bi bil Porzingis, a je Latvijec blizu temu. Igralec, ki s pick-and-pop igro naredi prostor v raketi za Collinsa."

John Collins | Avtor: Profimedia Profimedia

S takšno igro bi do izraza prišle tudi Dončićeve podaje navzven do Porzingisa in pod sam koš do atletsko izjemnega Collinsa. Atlanta sicer v zadnjem času igra odlično, zato bo verjetno poskušala zadržati igralca. A za klub težavo predstavlja prihajajoče podaljšanje pogodbe z Youngom, samo za Danila Gallinarija in Bogdana Bogdanovića, ki sta pred sezono prestopila k Atlanti pa bodo v tem letu namenili skupno 40 milijonov dolarjev. Ponudbo, ki bi zadovoljila Collinsa, bo tako težko pripraviti. Bogdanovića naj bi pri Hawks sicer že ponujali ostalim klubom.

Preostale opcije:

Pri Dallasu naj bi se vsaj pogovorjali tudi za sodelovanje z Andrejem Drummondom, ki pravzaprav ni več del kadra moštva Cleveland Cavaliers. V zadnjih sezonah enega najboljših skakalcev lige so pri Clevelandu nadomestili z mlajšim Jarrettom Allenom, za dvakratnega udeleženca All-Star tekme je preprosto zmanjkalo prostora. Ta je na 25 tekmah v tej sezoni v povprečju zbral 17.5 točke in 13.5 skoka.

Kot resna kandidata za prihod v Dallas se sicer omenjata še Francoz Evan Fournier (19.1 točke/3.1 skoka/3.6 podaje) iz Orlanda, kjer je trade zahteval tudi Aaron Gordon (14.7/6.8/4.2), in Norman Powell (19.6/3.1/1.8) iz Toronta.

Vodilni možje franšize iz Teksasa se morajo zdaj predvsem odločiti, kaj je vredno ponuditi v zameno za posamezne košarkarje, opcija pa je tudi ta, da pri nekaterih preprosto počakajo na iztek dosedanjih pogodb in nato poskušajo s finančnim vložkom ter ponujenimi pogoji in ambicijami premagati ostale zainteresirane klube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice