Šport > Košarka
195 ogledov

Glavi kandidat za novinca leta že končal sezono

LaMelo Ball Profimedia
Slaba novica za ekipo Charlotte Hornets.

Košarkar Charlotte Hornets LaMelo Ball si je na sobotni tekmi proti Los Angeles Clippers v igi NBA zlomil kost v zapestju in bo izpustil preostanek rednega dela sezone, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ball je sicer glavni kandidat za osvojitev nagrade za novinca sezone.

Pregled z rentgenom po porazu v Los Angelesu sprva ni pokazal zloma, kasnejši pregled z magnetno resonanco pa je razkril počeno kost v zapestju. Moštvo je v izjavi za javnost sporočilo, da bo novinec počival nedoločen čas, viri blizu moštva pa so ameriškim medijem razkrili, da bo 19-letnik bržčas izpustil preostanek rednega dela sezone.

V njej je Ball v povprečju dosegal 15,9 točke, 5,9 skoka in 6,1 podaje na tekmo. Mladi košarkar je letos postal najmlajši v zgodovini, ki mu je uspel trojni dvojček v ligi NBA.

Tretji izbor na naboru za letošnjo sezono je s Charlottom trenutno na osmem mestu vzhodne konference, kar ob koncu rednega dela omogoča vsaj nastop v razigravanju za končnico. V njem bodo igrala moštva od sedmega do desetega mesta v obeh konferencah.

LaMelo Ball | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice