Šport > Košarka
24 ogledov

Novi LeBron dosegel 92 točk

LaMelo Ball Reševalni pas/Twitter
Srednješolski košarkar je v ZDA v zadnji četrtini zbral kar 41 točk, skupno pa 92.

Novi LeBron James sliši na ime LaMelo Ball. Petnajstletni košarkar je na tekmi svoje ekipe Chino Hills zbral 92 točk in v veliki meri prispeval k zmagi s 146:123 nad moštvom Los Osos. Treba je omeniti, da je četrtina dolga le osem minut.

LaMelo je zadel 30 od 39 poizkusov za dve točki, sedem od 22 metov za tri točke in 11 od 14 prostih metov. K temu je dodal še sedem asistenc in pet skokov. Chino Hills se je tako tudi z njegovo veliko pomočjo hitro znašel po porazu, ki ga je doživel na predhodni tekmi, ko se je končal neverjetni niz 60 zmag srednje šole Chino Hills.

V prvem polčasu je LaMelo dosegel 29 točk. "Nato pa se mu je utrgalo," je sinovo predstavo pospremil oče Lavar. Sledilo je 63 točk v drugem polčasu, obramba pa res morda ni močnejša stran mladega košarkarja.

Ta je navdušil tudi svojega starejšega brata Lonza Balla. "Tudi to je eden od načinov, kako odgovoriš na poraz. Opazujem te, mali bratec," je na twitterju zapisal član najuspešnejše univerzitetne ekipe vseh časov UCLA, ki je doslej zbrala 11 naslovovo, zadnjega sicer leta 1995.

O dosežku so poročali tudi številni ameriški mediji, mnogi pa so 15-letnika že označili za velikega zvezdnika prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.