Šport > Košarka
2188 ogledov

Dončić v menjavi izgubil odličnega soigralca, Olimpijin dragulj v Chicago

Anthony Edwards Reševalni pas/Twitter
Minnesota je izbrala Anthonyja Edwardsa, ki je postal prvi izbor na naboru.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so v noči na četrtek izpeljali nabor. Pravico prve izbire je imela Minnesota, ki je v svoje vrste zvabila Anthonyja Edwardsa. Komaj 19-letni in 198 cm visoki branilec univerze Georgia, ki je tako postal prvi izbor na letošnjem naboru, je v minuli sezoni v ligi NCAA v povprečju dosegal 19,1 točke na tekmo.

Minnesota naj bi tako z Edwardsom, Karlom-Anthonyjem Townsom in D'Angelo Russellom gradila svojo veliko trojko prihodnosti, a bo moral njen novi zvezdnik, če bo želel konkurirati najboljšim na svetu, močno popraviti svoj odstotek meta, kateri je bil na kolidžu zgolj 40-odstoten, medtem ko je bil pri metu za tri uspešen zgolj 29-odstotno.

Mnogi tako ugibajo, da Edwards še ni pripravljen takoj dominirati v najmočnejši ligi na svetu, kar se po navadi pričakuje od prvega izbora na naboru. Prav tako mnoge strokovnjake skrbi karakter mladega zvezdnika, ki je znan po svojih kontroverznih izjavah. Minnesota je tako precej tvegala z izborom Edwardsa, a se ji lahko vse povrne, če bo resnično razvil ves svoj potencial.

Golden State je nato kot drugi na naboru v svoje vrste zvabil centra Jamesa Wisemana, medtem ko se je Charlotte, ki je v lasti bržkone najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana, odločil za razvpitega LaMela Balla.

Izbor Wisemana je bil pričakovan, saj ob dveh odličnih strelcih z razdalje, Stephenu Curryju ter Klayu Thompsonu, potrebujejo Bojevniki svežo moč predvsem pod košem. Gre pa za košarkarja, ki je zaradi suspenza v lanski sezoni odigral vsega tri tekme, povprečno pa dosegal 19,7 točk, 10,3 skokov in 3 blokade na tekmo.

LaMelo Ball, ki je bil kot tretji izbran s strani ekipe Charlotte Hornets, pa se je skupaj s svojim bratom Lonzo Ballom vpisal v zgodovino, saj sta postala prva brata v zgodovini, ki sta bila izbrana med prvimi petimi na naboru. Leta 2017 so Los Angeles Lakers Lonza namreč izbrali kot drugega.

Zanimivo je bilo tudi v Chicagu, kjer je ta legendarna ekipa kot četrtega izbrala Patricka Williamsa, talentirano krilo iz Florida State univerze, kot 44. pa so vzeli košarkarja Cedevite Olimpije, ki je trenutno na posoji pri Megi, 21-letnega Črnogorca Marka Simonovića.

Prvi Evropejec na letošnjem izboru je bil sicer izbran Francoz Killian Hayes, katerega so si zaželeli Detroit Pistons, medtem ko je bil "čudežni deček izraelske košarke" in veliki zvezdnik ekipe Maccabi Tel Aviv Deni Avdija izbran kot deveti s strani Washingtona.

Dallas, kjer blesti slovenski čudežni deček Luka Dončić, je v svoje vrste zvabil Josha Greena iz univerze Arizona, ki je bil 16. izbor na letošnjem draftu, iz drugega kroga pa Tyrella Terryja iz univerze Stanford. Pri teksaški zasedbi so že naredili prvo kadrovsko potezo, v zameno za Setha Curryja bo iz Philadelphie k njej prišel Josh Richardson ter 36. izbor te ekipe na letošnjem draftu Tyler Bey.

Miami, kjer igra kapetan zmagovite slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 Goran Dragić, je na letošnjem naboru v prvem krogu izbrala Precious Achiuwa, dosedanjega člana ekipe Memphis Tigers v ligi AAC.

Nova sezona lige NBA se bo začela 22. decembra, moštva pa bodo v rednem delu odigrala po 72 tekem namesto običajnih 82. V minuli sezoni so smetano v takoimenovanem mehurčku v Orlandu pobrali jezerniki iz Los Angelesa, ki so v velikem finalu premagali Miami Heat.

Top 10:

  • 1. Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves)
  • 2. James Wiseman (Golden State Warriors)
  • 3. LaMelo Ball (Charlotte Hornets)
  • 4. Patrick Williams (Chicago Bulls)
  • 5. Isaac Okoro (Cleveland Cavaliers)
  • 6. Onyeka Okongwu (Atlanta Hawks)
  • 7. Killian Hayes (Detroit Pistons)
  • 8. Obi Toppin (New York Knicks)
  • 9. Deni Avdija (Washington Wizards)
  • 10. Jalen Smith (Phoenix Suns)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice