Šport > Košarka
2454 ogledov

Dragić: "Ko sem se sestal s Spojem, mi je bilo zelo težko"

goran dragić Epa
Čeprav se je v zadnji sezoni njegove 85 milijonov dolarjev vredne pogodbe znašel v vlogi rezervista, je bil Goran Dragić v preteklih mesecih nemalokrat gonilna sila svojega moštva.

Goran Dragić je moral na začetku pretekle sezone mesto v začetni peterki prepustiti mlajšim košarkarjem, kot sta Justise Winslow in Duncan Robinson. Slovenski veteran se je tako prvič po osmih letih znašel v vlogi rezervista.

Čeprav mu je bilo na začetku težko, se je odločitev trenerja Erika Spoelstre kmalu izkazala za blagoslov v preobleki, saj je bil Dragić v novi vlogi tako prepričljiv, da se je celo znašel v ožjem izboru kandidatov za najboljšega šestega igralca.

V "floridskem mehurčku", kjer je padel zastor na koronavirusno sezono 2019/2020, se je vrnil v začetno peterko in navduševal vse do prve tekme finala, ko je utrpel poškodbo tetive stopalnega loka. Potem ko je presedel štiri srečanja, se je na šesti tekmi kljub bolečinam in priporočilom zdravniške stroke vrnil na parket, kjer pa ni mogel preprečiti zmagoslavja LA Lakers.

dragić butler | Avtor: Epa Epa

"Če sem iskren, mi ni bilo lahko. Še posebej na začetku, ko sem se sestal s Spojem. Pojasnil mi je svoja pričakovanja, da bom v igro vstopal s klopi. Ko si toliko časa član začetne peterke, je to težko sprejeti. A obenem sem se zavedal, da nisem več med najmlajšimi in da se vračam po poškodbi," je novinarju The Athletica Shamsu Charanii zaupal Dragić.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Veliko sem se pogovarjal z Udonisem o tem, kako se je spreminjala njegova vloga. Osvajal je naslove prvaka, potem pa je njegova minutaža kopnela, dokler sploh ni več igral in je bil samo še v oporo soigralcem. Vprašal sem ga, kako se je soočil s tem. Odvrnil mi je, da to pač neibežno v karieri NBA igralca. S staranjem se moraš prilagajati. Čeprav se tvoja vloga zmanjša, lahko še vedno vplivaš na tekme na drugačen način. Še vedno imam konkretno minutažo. Meni je bilo najpomembneje, da sem lahko zaključeval tekme. Ko se je tekma lomila, sem bil na parketu in pomagal ekipi," je dodal slovenski košarkar.

Vročica je bila veliko presenečenje letošnje sezone, saj je kjub odsotnosti t.i. "superzvezdnika" uspela presenetiti številne favorizirane ekipe. Po Dragićevih besedah je bil uspeh skupek ekipnega dela, brez posluha za individualiste.

Jimmy Butler Miami Heat | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Izjemno. Od začetka smo imeli odlično kemijo na parketu, obenem pa smo se zelo lepo razumeli tudi izven igrišča. Nobenega ega ali bojev, kdo bo dosegel največ točk. Vsako tekmo je nekdo drug prevzel vajeti. Na temu smo gradili. Radi delimo žogo in igramo kot ekipa. Zaradi tega smo tudi prišli tako daleč."

Z uvrstitvijo v finale so se Dragiću izpolnile otroške sanje, nato pa mu je načrte prekrižala poškodba. "Bilo mi je zelo težko. Želel sem igrati finale, o tem sem sanjal kot otrok. Na žalost nisem imel priložnosti, da bi igral tako, kot znam. Naredil sem vse, kar sem lahko, a bolečine so bile še vedno hude. Žal se je tako zgodilo. To sem sprejel. Zdaj se veselim novih izzivov."

In kako se počuti danes? "Dobro. Bolečine ni več. Lahko tečem. Ne vem točno, kako dolgo je trajalo. Zdaj sem v redu," je pristavil.

goran dragić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice