Šport > Košarka
98 ogledov

Liga in igralci potrdili datum začetka

Goran Dragić Luka Dončić NBA Twitter
Liga NBA si je želela sezono začeti pred božičem in s tem obdržati tradicionalne tekme v času novoletnih praznikov.

Nova sezona severnoameriške košarkarske lige NBA, v kateri blestita tudi Slovenca Goran Dragić in Luka Dončić, se bo začela že čez šest tednov, 22. decembra, so danes sporočili iz lige po uspešnem dogovoru s sindikatom igralcev NBPA. Liga NBA in združenje NBPA sta se dogovorila tudi o finančnih podrobnostih kolektivne pogodbe pod vplivom pandemije.

Kot sta sporočila liga NBA in igralsko združenje, bodo ekipe igrale 72 tekem pod enakimi finančnimi parametri kot v minuli sezoni.

Luka Dončić Clippers Mavericks NBA Šport Zvezdniška okrepitev pri Dončičevih krvnikih

Liga NBA si je želela sezono začeti pred božičem in s tem obdržati tradicionalne tekme v času novoletnih praznikov, končnico ter boj za prvaka pa bi končali do poletnih olimpijskih iger v Tokiu sredi julija.

Naslednji teden sta tako na urniku že nabor lige NBA 18. novembra ter dva dni pozneje pogajanje prostih igralcev, ki bodo lahko začeli pogodbe podpisovati 22. novembra. Za prihajajočo sezono sta se liga in združenje dogovorila za finančno omejitev plač igralcev oziroma salary cap pri 109,140 milijona dolarjev na klub, meja za tako imenovani luksuzni davek pa je 132,627 milijona dolarjev - enako kot v minuli sezoni.

Minula sezona je zaradi covida-19 mirovala od 11. marca do 30. julija, ko se je liga NBA nadaljevala v karantenskem mehurčku v Orlandu pod strogimi varnostnimi ukrepi ter brez gledalcev. Naslov so osvojili Los Angeles Lakers po zmagi nad Dragićevo ekipo Miami Heat.

Luka Dončić zasebno letalo Ni vse rožnato Šport Tako izpuhti polovica Dončićeve plače

Za zdaj bodo uvodne tekme lige NBA potekale brez gledalcev, se pa klubi dogovarjajo za dovoljenje, da bi lahko prodali manjše kapacitete vstopnic, a to zelo variira glede na smernice in priporočila zveznih držav glede zbiranja množic in družbene osamitve.

Precej podrobnosti je sicer še nejasnih, denimo, pravila za ravnanje med pandemijo ter tudi, kaj se zgodi, če so košarkarji pozitivni na novi koronavirus. Po prekinitvi se je liga nadaljevala v osamitvenem mehurčku, kar pomeni, da ni bilo več pozitivnih igralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.