Šport > Košarka
3345 ogledov

V zaporu umrl NBA-jevec, ki je prestajal dosmrtno kazen

žoga nba logo Profimedia
Za rešetkami je umrl dolgoletni član košarkarske lige NBA.

V 66. letu starosti je za posledicami neznane bolezni umrl Eddie Johnson, znan po vzdevku "Hitri Eddie", ki je prestajal dosmrtno zaporno kazen zaradi spolnega napada na osemletno deklico.

Johnson je v ligo NBA vstopil kot 49. izbor tretjega kroga nabora leta 1977. Izbralo ga je moštvo Atlanta Hawks, kjer je ostal do leta 1986. Kratek čas je bil član Cleveland Cavaliers, pred selitvijo k Seattle SuperSonics, kjer se je neslavno končala njegova kariera, pa je odigral več tekem v dresu Tampe Bay Thrillers v okviru danes neaktivne lige CBA.

Luka Dončić zasebno letalo Ni vse rožnato Šport Tako izpuhti polovica Dončićeve plače

eddie johnson | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Večji del kariere se je boril z odvisnostjo od kokaina, po večih izključitvah pa se je leta 1986 odločil za zdravljenje. Ker se ni udeleževal obveznega svetovanja, ga je liga leta 1987 suspendirala.

V desetletni NBA karieri (675 tekem) je v povprečju dosegal 15,1 točke, 5,1 podaje in 2,3 skoka.

V začetku 80. let so mu diagnosticirali bipolarno motnjo in mu predpisali zdravila, vendar jih je na lastno pest in brez vednosti kluba prenehal jemati, kar je vodilo v poslabšanje stanja in posledičnim incidentom na treningih. Po koncu aktivne kariere je šla njegova pot samo še navzdol. Še naprej se je pečal z mamili in ukvarjal s kriminalom. Kar petkrat se je znašel za zapahi, leta 2008 pa je bil zaradi spolnega napada na osemletnico obsojen na dosmrtno kazen brez možnosti pogojnega izpusta.

Johnson je umrl 26. oktobra, novica pa je bila uradno potrjena dober teden dni kasneje.

Komentarjev 1
  • abraham5 10:00 05.november 2020.

    škoda da šele zdaj