Šport > Košarka
142 ogledov

Pogajanja se bodo še zavlekla

Goran Dragić Luka Dončić NBA Reševalni pas/Twitter
Glavni kamen spotike ostaja datum začetka nove sezone.

Vodstvo lige NBA je v petek sporočilo, da je rok za uskladitev kolektivne pogodbe med lastniki klubov in igralci podaljšalo do 6. novembra, ko naj obe strani dosežeta dogovor o sezoni 2020/21. Rok bi se sicer iztekel danes.

Zaradi številnih odprtih vprašanj v povezavi s koronsko krizo sta se obe strani že četrtič dogovorili za podaljšanje roka.

Vodstvo lige si še vedno želi, da bi se tekmovanje začelo 22. decembra. Predvidenih je po 72 tekem rednega dela, nato turnirski play off in pravočasni zaključek tekmovanja, da bi NBA košarkarji lahko nastopili tudi na olimpijskih igrah v Tokiu.

Liga si še vedno želi tudi igranje tekem v domačih dvoranah z gledalci, a je vodstvo pripravljeno tudi na drugačne različice z igranjem rednega dela znotraj konferenc, kar bi olajšalo izvajanje ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, pa tudi olajšalo in pocenilo potovanja po ZDA, kot rezervni načrt pa se še vedno ponuja tudi igranje v takoimenovanih mehurčkih.

Zadnji rok za dosego dogovora je 18. november.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice