Šport > Košarka
1292 ogledov

Franšiza prodana za 1,66 milijarde dolarjev

goran dragić miami heat utah jazz
Dolgoletni lastniki se poslavljajo.

Utah Jazz imajo po 35 letih novega lastnika. Gail Miller je namreč prodala franšizo Ryanu Smithu, ustanovitelju tehnološkega podjetja Qualtrics. Po poročanju ameriških medijev naj bi slednji za nakup odštel 1,66 milijarde dolarjev.

Leta 1985 je Larry H. Miller za 50-odstotno lastništvo v franšizi odštel 9,5 milijona dolarjev, naslednje leto pa je za nekaj manj kot 20 milijnov kupil še preostalo polovico. Milijarder je umrl leta 2009, Utah Jazz pa je ostal v družini, glavno besedo je imela njegova vdova Gail. Ta je zdaj košarkarsko franšizo iz Salt Lake Cityja zdaj prodala za okoli 50-krat več kot je bila nabavna cena pred tremi desetletji in pol.

Navijači so ob prodaji zadovoljni z dejstvom, da je novi lastnik rojen v zvezni državi Utah, franšiza pa tako skoraj zagotovo ostaja v Salt Lake Cityju. 

Donovan Mitchell Utah Jazz | Avtor: Reševalni pas/Twitter Donovan Mitchell je bil ključen za zmago Utaha nad San Antoniom. Reševalni pas/Twitter

Utah je v minuli sezoni klonil v prvem krogu končnice, ko jih je s 4:3 v zmagah izločil Denver. Nuggets so v seriji sicer že zaostajali z 1:3. Jazz je bil najbližje osvojitvi naslova v letih 1997 in 1998, ko je na krilih dvojca Karl Malone in John Stockton dvakrat zaigral v finalu lige NBA, a je obakrat moral priznati premoč ekipi Chicago Bulls in Michaelu Jordanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice