Šport > Košarka
1497 ogledov

"V uri po prvi plači sem zapravil milijon dolarjev"

Shaquille O'Neal Profimedia
Eden največjih košarkarskih zvezdnikov je razkril nekaj podrobnosti z začetka svoje kariere.

Shaquille O'Neal še danes velja za enega najbolj dominantnih centrov v zgodovini košarke. Ob bok mu postavljajo le Wilta Chamberlaina in Billa Russlla, zabavni Shaq pa je v svoji bogati karieri osvojil štiri šampionske prstane.

O'Neal je vse od prihoda na veliko sceno igral tudi vlogo zabavljača, preizkusil se je na glasbeni in filmski sceni, večkrat pa pošteno nasmejal navijače.

goran dragić Zlati kapetan Šport "Ko sem po treh mesecih zagledal otroka, sem bil presenečen"

A razigranost je imela tudi slabo plat. V rani mladosti O'Neal namreč ni znal ravnati z ogromno količino denarja, ki se je kar naenkrat pojavila na njegovem bančnem računu, potem ko je leta 1992 podpisal pogodbo z Orlando Magic.

"Po podpisu sem kupil nekaj luksuznih avtomobilov, nekaj nakita in še ostale stvari. Z banke so me klicali, da bom bankrotiral, če bom še naprej tako zapravljal," je v oddaji Shark Tank dejal Shaq.

"V prvi uri po prejemu prve plače sem zapravil milijon dolarjev. Človek z banke me je opozoril, da ne morem tako zapravljati, saj sploh nisem računal na davke in podobne reči," se je svojih začetkov spominjal O'Neal.

Shaquille O'Neal | Avtor: Profimedia Profimedia

Goran Dragić Burni odzivi Šport Veliki šef z izjavo o Dragiću in Lakersih zakuhal pravo dramo

Slednjega je hitro izučilo, saj je ob košarkarski naredil tudi lepo poslovno kariero. Je obraz številnih znamk in analitik na eni najbolj cenjenih športnih oddaj v ZDA.

Danes se O'Nealovo premoženje ocenjuje na okrog 400 milijonov dolarjev, čeprav je igral v časih, ko so bile pogodbe v NBA precej nižje kot so zdaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice