Šport > Košarka
90 ogledov

Znan datum začetka lige NBA

Luka Dončić Mavericks Clippers trojka Epa
Redni del sezone bo dolg 72 tekem.

Nova NBA sezona se bo pričela 22. decembra. Združenje igralcev lige NBA je namreč sprejelo predlog vodstva lige. V rednem delu sezone bo vsaka franšiza odigrala 72 tekem, končnica pa bi se morala končati sredi julija, torej tik pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu.

Po sprejetem načrtu naj bi bil nabor lige izpeljan že 18. novembra, temu pa bo sledilo obdobje, ki je namenjeno pogajanjem in podpisovanjem pogodb z igralci, ki so jim potekle pogodbe, nato se bodo 1. decembra začeli trening kampi. Mad zadnjo finalno tekmo, ki so je proti Miamiju Gorana Dragića dobili košarkarji Los Angeles Lakers, in začetkom trening kampa bo minilo le 51 dni, polovica manj kot običajno.

Igralci so NBA sezono želeli začeti 18. januarja, a jih je vodstvo tekmovanja prepričalo v zgodnejši datum, z začetkom pred božičem bodo finančne izgube manjše za 500 milijonov do milijarde dolarjev. Liga je milijardo izgubila že v minuli sezoni, franšize pa zaradi neigranja tekem v njihovih dvoranah skoraj štiri milijarde dolarjev.

"Odbor predstavnikov igralcev Nacionalnega združenja košarkarskih igralcev (NBPA) je predhodno odobril datum začetka sezone 2020/21 lige NBA 22. decembra in s tem razpored 72 tekem," so sporočili iz NBPA v četrtek zvečer, je poročala nemška tiskovna agencija DPA.

"Dogovoriti se je treba o dodatnih podrobnostih in NBPA je prepričan, da se bosta strani dogovorili o vseh preostalih vprašanjih, pomembnih za prihajajočo sezono."

Delodajalsko (NBA) in delojemalsko stran (NBPA) čakajo še pogajanja o finančnih vidikih nove sezone, vključno z višino deleža plač igralcev, ki bodo končale na posebnem namenskem varčevalnem računu. S tem si želijo lastniki franšiz zavarovati tveganja v primeru novih odpovedi tekem zaradi koronavirusne pandemije.

Prav tako mora liga NBA določiti še prestopno obdobje ter doreči sam tekmovalni sistem. Govori se namreč o več varovanih koronskih mehurčkih, s katerimi bi omejili potovanja in zmanjšali tveganja za okužbo. Če ne bi bilo koronske krize, bi se redni del nove sezone, začel konec oktobra.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.