Šport > Košarka
1518 ogledov

Dončić prvi favorit za naziv MVP? Ta razlaga ne pušča dvomov

luka dončić Profimedia
Strokovnjaki napovedujejo zgodovinsko leto Luke Dončića.

Le dober mesec dni nas loči od začetka nove NBA sezone, košarkarki poznavalci pa že ugibajo, kdo bo postal najkoristnejši igralec rednega dela. Po mnenju televizijske mreže ESPN si vlogo favorita delita dvakatni branilec priznanja Giannis Antetokounmpo in slovenski čudežni deček Luka Dončić

Kobe Bryant "Izbrišite!" Šport Navijačem se je 'utrgalo': Nedopustno, kaj počnejo pokojnemu Bryantu

Košarkar Dallas Mavericks ima v boju za najprestižnejše individualno priznanje boljše "izhodišče" od velikanov, kot so Anthony Davis, LeBron James, Steph Curry, Kawhi Leonard, Kevin Durant ali James Harden.

Omenjena zvezdniška druščina je v preteklosti zbrala osem priznanj za najkoristnejšega igralca. Jamesu je to uspelo štirikrat (2009, 2010, 2012, 2013), Curryju dvakrat (2015, 2016), Durantu (2014) in Hardnu (2018) pa po enkrat.

Pri ESPN-u Dončićeve možnosti enačijo z možnostmi aktualnega MVP-ja, čemur pa nasprotuje priznani analitk Zach Lowe, ki se nagiba k Slovencu.

butler dragić Ni tako, kot se zdi Šport Dragić o Butlerju: "Tega res ne razumem"

"Ne, Giannis ni favorit. Osebno bi stavil na Dončića. Razmišljal sem o LeBronu, kjer je bil že tolikokrat drugi, vendar se bojim, da bo poskušal uravnavati svojo obremenitev, kar je razumljivo. Težko rečem, da je to pošteno, ampak mislim, da bodo volivci zelo zadržani do Giannisovega tretjega MVP priznanja, četudi bi bil statistično najboljši. To pa zato, ker je v kočnici doživel dve razočaranji. Zaradi tega menim, da je Luka najvarnejša izbira," je prepričan Lowe.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.