Šport > Košarka
503 ogledov

Navijačem se je 'utrgalo': Nedopustno, kaj počnejo pokojnemu Bryantu

Kobe Bryant Profimedia
Rana po smrti Kobeja Bryanta je še vedno zelo živa.

Ameriška poslovna revija Forbes je izzvala val ogročenja z objavo seznama največji pokojnih zvezdniških zaslužkarjev.

Ob rednih udeležencih, kot sta Michael Jackson in Elvis Presley, se je tokrat na seznamu znašel tudi nekdanji košarkar Kobe Bryant, ki je januarja umrl v tragični nesreči s helikopterjem.

Forbes je zapisal, da se je Bryantovo premoženje v zadnjem letu povečalo za 20 milijonov dolarjev. Ameriški gigant športne opreme Nike je namreč po nesreči razprodal artikle z motivom petkratnega NBA prvaka, za med pa je šla tudi njegova avtobiografija, ki so jo prodali v kar 300.000 izvodih.

Ker je Forbes seznam naslovil z "najbolje plačani mrtvi zvezdniki", je med navijači završalo.

"Kobe je veliko več kot samo "mrtev zvezdnik". Ne bodite nespoštljivi do legende," je zapisal nek uporabnik. "Pomanjkanje spoštovanja in spodobnosti je astronomsko," je dodal drugi. "Naslov in seznam sta absolutno grozljiva. Pustite družini, da žaluje," se je jezil tretji.

Števini so pozivali k izbrisu objave. "Tole je šlo pa že predaleč," je dodal še en uporabnik.

Vdova Vanessa Bryant je po smrti moža vložila več tožb. Med drugim je tožila šerifa okrožja LA zaradi nepooblaščenih fotografij, ki so zaokrožile v javnosti, obenem pa je sprožila pravno bitko s helikopterskim podjetem, kateremu očita odgovornost za Kobejevo smrt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice