Šport > Košarka
3481 ogledov

Dončićev Dallas zainteresiran za še enega evropskega zvezdnika

Danilo Gallinari Profimedia
Evropska kolonija v Dallasu bi se lahko še povečala...

NBA ekipa Dallas Maverick, katere barve branijo že številno evropski košarkarski zvezdniki, kot so Luka Dončić, Kristaps Porzingis, Boban Marjanović in Maxi Kleber, naj bi bila ena izmed najverjetnejših naslednjih destinacij italijanskega košarkarskega asa Danila Gallinarija.

Po poročanju ameriškega novinarja televizijske hiše SNY Iana Begleya naj bi bili pri Teličkih zelo zainteresirani za usluge italijanskega veterana, ki je v zadnji sezoni igral za ekipo Oklahoma City Thunder.

Italijanskemu zvezdniku je po lanski sezoni potekla pogodba v vrednosti 22,6 milijonov dolarjev, višina Gallinarijeve pogodbe pa naj bi po poročanju SNY znala biti največja ovira, saj naj bi si pri Dallasu želeli privarčevati lep del "salary cap" prostora za po koncu naslednje sezone, ko se bodo pogodbe iztekle nekaterim izmed največjih zvezd lige.

Pri Dallasu naj bi bili tako zelo zainteresirani za Gallinarija, a bi se slednji zagotovo moral zadovoljiti z nižjo pogodbo, kot pa jo je nazadnje podpisal z ekipo Denver Nuggets, preden ga je ta poslala k Los Angeles Clippers, od koder je tudi prišel v Oklahomo.

Danilo Gallinari | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallasu pa naj bi šlo na roke dejstvo, da je Italijan že večkrat izpostavil, da se mu ne gre zgolj za denar, temveč si želi predvsem ekipo, ki je sposobna zmagovati, obenem pa si želi izbrati opcijo, ki bi najbolj ustrezala njegovi družini.

Za Gallinarijem je sicer zelo solidna sezona, saj je bil ob Chrisu Paulu gonilna sila spremenjene ekipe OKC, sezono pa je zaključil s povprečjem 18,7 točk, 5,2 skokov ter 1,9 asistenc na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice