Šport > Košarka
31283 ogledov

Padel je rekord, ki ga Dončić ne more dobiti nazaj

Luka Dončić Profimedia
Zvezdnik New Orleans Pelicans je zrušil rekord Luke Dončića in LeBrona Jamesa.

Zion Williamson je postal prvi košarkar v NBA zgodovini, ki je na 21 zaporednih tekmah dosegel vsaj 20 točk pred dopolnjenim 21. letom starosti. Dvajseletni krilni center, prvi izbor drafta 2019, je mejnik dosegel na obračunu z Los Angeles Lakers, na katerem je v 29 minutah zbral 25 točk, devet skokov in pet podaj.

Po tekmi je novinarjem dejal, da osebno ni pristaš tovrstnih statističnih rekordov, a v isti sapi priznal, da je dosežka vesel.

luka dončić Presenečenje Šport Je pekel zmrznil? Navijačem Luke Dončića popadale čeljusti

zion williamson | Avtor: Epa Epa
"Običajno vam dam kratek odgovor, nocoj pa se bom malce bolj potrudil. Kako težko je doseči takšen niz? Glede na moj položaj in zaupanje, ki ga uživam s strani trenerja in soigralcev, bi lahko 20 točk dosegel že s tem, da bi veliko metal na koš, vendar to ni igra, ki bi jo želel igrati. Želim si vključiti vse igralce in poiskati najboljšo priložnost za met. Pridejo tekme, na katerih je težko doseči 20 točk, a nocoj je žoga lepo krožila, s tem pa je tekma zame postala povsem odprta. Tako to počnem," je povedal 20-letnik.

Williamson v letošnji sezoni beleži 25,7 točke, 7,0 skoka in 3,4 podaje ob 62-odstotnem metu iz igre in 35-odstotnem metu za tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.