Šport > Košarka
6126 ogledov

Dallas, Miami in Denver pripeljali okrepitve

Luka Dončić Profimedia
Zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA je postregel z nekaj odmevnimi selitvami.

V zadnjih trenutkih tržnice so pri Dallas Mavericks izvedli menjavo z New Orleans Pelicans. V Teksas prihajata JJ Redick in Italijan Nicolo Melli. 

V Louisiano sta odšla James Johnson in Wes Iwundu, Dallas pa se je odrekel še izboru v drugem krogu. Oba prišleka v moštvo Luke Dončića sta dobra strelca z razdalje.

Miami Heat so v svoje vrste zvabili zvezdnika Victorja Oladipa, k Houston Rockets pa poslali centra Kellyja Olynyka in veterana Averyja Bradleya. Iz Sacramento Kings je Vročica pripeljala srbskega reprezentanta Nemanjo Bjelico v zameno za Chrisa Silvo in Moeja Harklessa.

Luka Dončić NBA Šport Luka s skromnejšim statističnim večerom

Dogajanje na NBA tržnici je bilo pričakovano pestro, ekipe so iskale manjkajoče delčke mozaika. Aktivni so bile tudi nekatere franšize, ki odkrito ciljajo na naslov prvaka.

Los Angeles Clippers so v svoje vrste zvabili izkušenega organizatorja igre Rajona Ronda. V zameno zanj je k Atlanta Hawks odšel Lou Williams, ob tem pa še dva izbora v drugem krogu nabora.

Andre Drummond, eden najboljših skakalcev lige, je postal prost igralec po odkupu pogodbe s strani Cleveland Cavalaiers. V zadnjih dneh se je veliko pisalo o interesu s strani aktualnih prvakov Los Angeles Lakers. Prost igralec je na enak način kot Drummond postal tudi center San Antonio Spurs - LaMarcus Aldridge.

Philadelphia 76ers, ena najboljših ekip Vzhoda, je v menjavi treh franšiz svoje vrste okrepila z veteranom Georgom Hillom. 

Orlando Magic so temeljito prevetrili zasedbo. K Chicago Bulls so poslali Črnogorca Nikolo Vučevića in Al-Farouqa Aminuja, zanju pa dobili Wendella Carterja, Otta Porterja in dva izbora v prvem krogu nabora. Evana Fournierja so v zameno za dva izbora v drugem krogu poslali k Boston Celtics, kralj zabijanj Aaron Gordon pa je v družbi Garyja Clarka odšel k Denver Nuggets v zameno za Garyja Harrisa, RJ Hamptona in izbor v prvem krogu.

V Denver prihaja tudi izkušeni center JaVale McGee iz Clevelanda za dva izbora drugega kroga ter Isaiaha Hartensteina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice