Šport > Košarka
3400 ogledov

Izzval upokojenega NBA igralca, tako se je končalo

Brian Scalabrine Profimedia
Nenavaden košarkarski obračun.

Zdaj 43-letni Brian Scalabrine je v ligi NBA odigral 11 sezon, leta 2008 pa je z moštvom Boston Celtics postal tudi prvak najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Leta 2001 je bil sicer na naboru izbran s strani New Jersey Nets kot 34. pick, za to franšizo pa je odigral tudi svojo statistično najboljšo sezono, v sezoni 2004/05 je v povprečju odigral nekaj več kot 21 minut in v tem času zbral 6.3 točke, 4.5 skoka in 1.6 asistence na tekmo.  

Scalabrine je bil kljub svoji minimalni minutaži, po Bostonu je zaigral še za Chicago Bulls, izjemno priljubljen pri soigralcih, ki so mu nadeli tudi nadimek "White Mamba" (bela mamba; op.a.) in ga s tem vsaj nekako postavili ob bok Kobeju Bryantu, ki si je lastil nadimek "Black Mamba" (črna mamba, op.a.).

Če so soigralci cenili Scalabrineja, pa so ga mnogi navijači podcenjevali, nekateri so ga označili celo za najboljše plačanega 'cheerleaderja' v ligi NBA. S podcenjevalnim odnosom se Scalabrine, ki je NBA kariero sklenil s 3.1 točke in 2.0 skoka na tekmo, srečuje še danes. Tokrat ga je na dvoboj 1:1 izzval srednješolski košarkar.

Scalabrine je ponudbo sprejel, nato pa odpihnil tekmeca. Zmagal je z 11:0. Na dvoboj je bila vezana tudi stava, zmagovalec je dobil nasprotnikove športne copate. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice