Šport > Košarka
3352 ogledov

Takšna je ocena Dallasovega posla

JJ Redick Profimedia
Tudi Dallas Mavericks so sodelovali na zadnji dan prestopnega roka.

Kar nekaj košarkarjev je v ligi NBA zamenjalo klube na zadnji dan prestopnega roka, skupno je bilo opravljenih 17 tradov. Popolno 'demontažo' so doživeli pri Orlandu, kjer so se odrekli članov prve peterke Nikole Vučevića, Aarona Gordona in Evana Fournierja.

Slednjega so dobili pri Bostonu, Gordon je pristal v Denverju, Črnogorec pa pri Chicagu. Poleg omenjenih klubov med 'zmagovalce' prestopnega roka štejejo tudi Miami, ki je v svoje vrste pripeljal Victorja Oladipa in Nemanjo Bjelico. Heat so tudi favoriti za sklenitev posla z nekdanjim All-Star igralcem LaMarcusom Aldridgem, ki je prekinil pogodbo s San Antoniom.

Luka Dončić Zadnji dan tržnice Šport Dallas, Miami in Denver pripeljali okrepitve

Po mnenju analitikov so zelo soliden posel opravili tudi pri Dallasu. JJ Redick ima sicer težave s peto, uspešnost posla pa bo tako nekoliko odvisna od tega, kako pripravljen se bo po neprijetni odsotnosti vrnil zdaj že 36-letni veteran. Ta na papirju sicer sodi med boljše strelce z razdalje v ligi NBA. "Popolnoma zdrav Reddick je lepa dodana vrednost za napad Dallasa. Podatek, da ima v karieri 41.5-odstoten met za tri točke, veliko pove," so zapisali na spletni strani NBA.com.

Mavericks so se pred sezono sicer odrekli strelcu Sethu Curryju in ga nadomestili z v obrambi zelo čvrstim Joshom Richardsonom. Zdaj bodo Curryjev izostanek očitno skušali nadomestiti z Redickom. Ob igri z Luko Dončićem bi se lahko temu odprl dodaten prostor za mete izza črte.

JJ Redick | Avtor: Profimedia Profimedia

V zameno za Redicka, v paketu z njim prihaja še Italijan Nicolo Melli, ki prav tako zna zadeti iz razdalje, so se pri Dallasu odrekli Jamesu Johnsonu in Wesu Iwunduju ter izboru drugega kroga v letu 2021. Za Dallas je s finančnega vidika pomemben še zlasti odhod prvega, saj je njegova plača v sezoni 2020/21 znaša nekaj več kot 16 milijonov dolarjev.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 12:39 27.marec 2021.

    Joj,joj,joj kakšno politiko imajo pri Dallasu! Sranje, da večjega ne bi moglo biti! Če so to okrepitve sem jaz MVP! Dallas je postal smetišče za odslužene igralce! Da za 36 letnika rečejo, da je okrepitev je absurd! Zakaj pa niso ...prikaži več pripeljali Vučevića recimo! To za Dončića ni dobro! S tako politiko nikoli ne bodo prvaki! S takimi igralci, ki sedaj obkrožajo Luko sigurno NE!!!

Sorodne novice