Šport > Košarka
11826 ogledov

Dončićev najnovejši soigralec odkrito o tem, zakaj ni želel priti v Dallas

JJ Redick Youtube
J. J. Redick je odkrito spregovoril o svoji menjavi iz New Orleansa v Dallas.

Najnovejša okrepitev moštva Dallas Mavericks J. J. Redick je v svojem slovitem podcastu The Old Man & The Three spregovorila o menjavi ekipe ter selitvi v novo moštvo, potem ko je bil skupaj z Italijanom Nicolo Mellijem prodan v ekipo Luke Dončića v zameno za Wesa Iwunduja in Jamesa Johnsona ter izbore na naboru.

Redick, ki je znan po tem, da velja za igralca brez dlake na jeziku, je tako odkrito spregovoril o tem, da si ni želel v Dallas ter da je resnično razočaran nad potezo svoje nekdanje ekipe New Orleans Pelicans, a je vseeno priznal, da je navdušen vsaj nad tem, da bo lahko zaigral z igralcem, kot je Luka.

"Zanimiva je zgodba, kako sem izvedel, da sem prodan. Bil sem na pilatesu, vmes prekinil z vajami, da sem preveril telefon, če se je katera izmed govoric o mojem prestopu uresničila. Ura je bila 2:30, nobenih novih novic. Mislil sem, da sem rešen. Nato sem nadaljeval z vajami. Čez nekaj časa je žena Chelsea pobrala svoj telefon ter me vprašala, zakaj ima tri zgrešene klice od mojega agenta."

JJ Redick | Avtor: Profimedia Profimedia

"Takoj sem poiskal svojega ter opazil tri neodgovorjene klice ter številna sporočila od množice ljudi. Ni mi bilo jasno, kaj se dogaja, zato sem takoj poklical svojega agenta, ki mi je pojasnil zadevo. Bil sem šokiran. V tem trenutku resnično nisem pričakoval, da me bodo zamenjali. In to v Dallas! S tem ne mislim nič slabega o Dallasu, toda to ni bila ena izmed ekip, o katerih smo govorili glede mojega prestopa."

"To me je vsekakor presenetilo. Takoj sem poklical Marka Cubana. Povedal sem mu, da bi katerokoli drugo leto bil navdušen nad menjavo v Dallas. Gre za eno največjih organizacij, Rick (Carlisle) je eden najboljših trenerjev v ligi, imajo odlično ekipo, igralce kot sta Luka in Kristaps (Porzingis)."

"Nikoli ni bilo znano javnosti, toda novembra sem od ekipe zahteval, da me proda. Imel sem namreč nekaj zelo uspešnih pogovorov s Trajanom Langdonom (generalni menedžer ekipe Pelicans) in Davidom Griffinom (podpredsednik ekipe). Moj sin je septembra začel obiskovati vrtec v Brooklynu, nismo sploh vedeli kdaj se bo liga začela, ekipa je prodajala Jrueja Holidaya, ki je bil glavni razlog, da sem se sploh pridružil New Orleansu. Dobili smo novega trenerja, Stana van Gundyja, s katerim sem že sodeloval, tako da sem se zavedal, da mi bo minutaža upadla. Zaradi omejitev s covidom skorajda nisem mogel obiskovati družive v New Yorku..."

JJ Redick | Avtor: Profimedia Profimedia

"Z vodstvom ekipe sem se uspel dogovoriti, da preživim en mesec z moštvom in če si bom še vedno želel menjave, med bodo prodali v ekipo po moji želji. Govorili smo o štirih določenih ekipah in na koncu niso spoštovali svoje besede. Dogovorili smo se, da me bodo nekje do februarja prodali v ekipo iz severovzhoda države, da živim v bližini družine, ali pa celo dobim možnost da odkupim svojo pogodbo in podpišem za ekipo po svoji želji."

"To se več ko očitno ni zgodilo, saj je Dallas geografsko še bolj oddaljen od New Yorka, kot New Orleans," je bil nad razpletom stvari nezadovoljen Redick, ki pa uteho v celotni situaciji vendarle vidi v kvaliteti Dallasove ekipe.

"Imam zelo veliko spoštovanje do Marka (Cubana, lastnika moštva), Ricka (Carlisla, trenerja ekipe) in Donnieja (Nelsona, generalnega menedžerja ekipe) in do tega, kar jim je uspelo ustvariti s svojo franšizo."

"Navdušen sem, da bom lahko igral z dvema neverjetnima mladima igralcema. Pri New Orleansu sem bil namreč že vajen, da sem obdan z mladimi zvezdniki, zdaj pa bom dobil priložnost, da lahko zaigram s takšnima igralcema, kot sta Luka in KP (Kristaps Porzingis)."

Luka Dončić in JJ Redick | Avtor: Profimedia Profimedia

"Splošno imajo pri Dallasu tudi druge odlične igralce, kot so Tim Hardaway Jr., Jalen Brunson, Maxi Kleber, Josh Richardson, Dorian Finney Smith... Imajo zelo globoko moštvo in upam, da bom tej ekipi lahko pomagal v vlogi enega izmed vodij ter dobrega strelca," je svoje nove soigralce pohvalil Redick, ki pa za razliko od Mellija še ni oblekel dresa nove ekipe, saj še vedno zdravi poškodbo.

"Lahko vam podam najnovejšo novico, da se bom ekipi pridružil ta teden v New Yorku. S soigralci naj bi se srečal v četrtek, v petek jih bom že spremljal na tekmi. Kasnejšega urnika pa še ne poznam, kajti še vedno okrevam po poškodbi pete in ahilove tetive, še vedno dobivam injekcije. Zdaj že kakšnih osem, devet dni ponovno treniram na parketu ter čutim, da napredujem. Imam občutek, da sem zgolj nekaj dni oddaljen od tega, da ponovno zaigram."

"Pri New Orleansu sem igral z Zionom Williamsonom, Brandonom Ingramom, pri Philadelphii z mladima Joelom (Embiidom) in Benom (Simmonsem), pri Orlandu sem igral z mladim Dwightom Howardom, kasneje v karieri pri Clippers z Blakom (Griffinom), ki je mogoče v mojih letih že bil nekako dokončno izdelan igralec, zdaj bom igral z Luko... Ko se čez deset, dvajset let ozrem na svojo kariero, bom lahko ponosen, da sem igral s temi člani Hiše slavnih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice