Šport > Košarka
1384 ogledov

Luka odličen, ko je bilo potrebno, vse skupaj je začinil z zabijanjem

Luka Dončić Profimedia
Dallas tokrat v gosteh boljši od New York Knicks z 99:86.

Košarkarji Dallasa so tokrat gostovali v New Yorku, kjer so navijači nekdanjega člana Knicksov Kristapsa Porzingisa znova pričakali na nož. Latvijcu, ki so mu žvižgali ob vsakem dotiku z žogo, na začetku tekme ni šlo, ob vsakem njegovem neuspešnem poizkusu pa je domača dvorana dodatno oživela.

Privrženci gostiteljev so imeli sicer smolo, da je bil razpoložen Luka Dončić. Ta je svojo ekipo popeljal do vodstva z 12:10, nato je dobil prvi počitek na tekmi, imel je tudi nekaj težav z gležnjem. Pred tem je sodeloval pri desetih točkah gostov, zbral je pet točk in dve asistenci. Ob njegovem izostanku se je New York najprej približal na točko zaostanka, z delnim izidom 11:0, takrat je bil Dončić že nazaj na parketu, pa je kasneje celo povedel s 25:20. Zadnji koš v prvi četrtini je sicer za -3 dosegel slovenski zvezdnik.

Prednost kratkohlačnikov je kasnej ob nekaj odličnih potezah novinca Obija Toppina narastla na 39:31. Pri Dallasu, ki ga tokrat zaradi pozitivnega testa na koronavirus ni vodil Rick Carlisle, so vzeli minuto odmora. Nalet domačih s tem ni bil prekinjen. Razlika je na polovici četrtine tako že znašala 13 točk. Izostal je predvsem učinek Porzingisa, ki je ob metu iz igre 1/9 zbral le dve točki in en skok.

A kar naenkrat je prišlo do preobrata. Domači so do polčasa dosegli le še dve točki, Dallas pa jih je nanizal kar 18. Ducat sekund pred koncem prvega polčasa je trojko ob zvoku sirene, ki je označila konec napada, zadel Dončić in poskrbel za izid 49:46. Luka je v prvih dveh četrtinah zbral 12 točk, pet skokov in tri asistence.

V uvodu tretje četrtine je New York dosegel osem zaporednih točk, kasneje pa je potekal izenačen boj. Dončićeva menjava Jalen Brunson je s štirimi zaporednimi točkami svoje moštvo ponovno vrnil v vodstvo (62:59), sledil je še niz štirih točk Tima Hardawayja jr. za 66:59. Nadaljevanje je bilo nekoliko slabše za Mavericks, domači so se pred zadnjo četrtino znova približali na tri točke zaostanka (69:72).

Luka je na začetku četrte četrtine dvakrat poskrbel za pet točk prednosti Dallasa. Obe ekipi sta sicer težko dosegali koše. Prvi so se v napadu razigrali gostje, ki so z delnim izidom 12:0, pet točk sta dosegla Brunson in Dončić, povedli z 90:75. Luka je najprej zadel noro trojko ob izteku napada, žoga je skozi obroč 'šla od table', nato pa je prodrl pod koš. Od tem je glasno zahteval tudi osebno napako, a si prislužil 11. tehnično napako v sezoni. 

Naslednjo bi si lahko prislužil minuto in pol pred koncem, ko je zabil za 94:81, nato pa kar nekaj časa obvisel na obroču. Skupno je v odločilnih trenutkih zadnje četrtine zaporedoma dosegel devet točk. Kasneje so gostje le še mirno obdržali vodstvo. 

Dončić je tekmo sklenil s 26. točkami, osmimi ulovljenimi žogami, sedmimi asistencami in ukradeno žogo. Brunson je k zmagi prispeval 15 točk, po 14 pa Hardaway mlajši in Porzingis.

Alec Burks je bil prvi strelec New Yorka z dvajsetimi točkami, slab večer je imel All-Star igralec Julius Randle, ki je ob metu 5/20 iz igre (1/7 za tri točke) zbral 14 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice