Šport > Košarka
16499 ogledov

Porzingis nezadovoljen z Luko in trenerjem

Kristaps Porzingis Profimedia
Latvijski košarkarski zvezdnik je po tekmi razkril, da ne zastopi, na kakšen način je Dallas v zadnji četrtini vodil igro.

Kristaps Porzingis se je po novi poškodbi (tokrat dlani) uspešno vrnil na košarkarska igrišča, a tudi dobra predstava latvijskega zvezdnika ni bila dovolj za veselje v ekipi Maverickov, saj si je Dallas privoščil pravo blamažo s porazom proti drugi najslabši ekipi lige, Houston Rockets.

Pri Raketah je blestel še en košarkarski zvezdnik, ki bije silno bitko s poškodbami, John Wall, ki je tekmo končal z 31 točkami in sedmimi podajami, svoje pa je dodal tudi Christian Wood z 22 točkami in desetimi skoki, kar je bilo dovolj za zmago s 102:93.

Luka Dončić NBA Šport Luka in soigralci tokrat bridko razočarali svoje navijače

Porzingis je bil tokrat najbolje razpoložen igralec Dallasa, saj je tekmo zaključil s 23 točkami in 12 skoki, a kljub zelo dobri predstavi in dobremu metu iz igre v ključnih akcijah zadnje četrtine ni dobil žoge, saj v kar sedmih minutah poslednje četrtine sploh ni vrgel na koš.

Akcije so večinoma potekale preko Luke Dončića, ki pa je imel za seboj zelo slab večer. Resda je tako kot Porzingis dosegel 23 točk (ter še 9 skokov in 5 asistenc), a je imel zelo slab met iz igre, saj je zadel le 9 izmed 26 poizkusov, še posebej katastrofalen pa je bil njegov izkupiček pri metu za tri točke, ko je zadel le enega izmed devetih poizkusov. Zbral je še 5 izgubljenih žog, a Dallas se je kljub tokrat nerazpoloženemu Slovencu v ključnih trenutkih zanašal prav nanj.

To je zmotilo tudi latvijskega zvezdnika, ki je na vprašanje, zakaj ga niso bolj vključili v igro v napadu v zadnji četrtini, odgovoril, da je to zelo dobro vprašanje. Da so pač igrali takšne akcije ter da se ni prvič zgodilo kaj takega, s čimer je več kot očitno pokazal svoje nezadovoljstvo nad svojim trenerjem Rickom Carlislom ter Luko, kateremu je slednji v ključnih trenutkih prepustil dirigentsko paličico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice