Šport > Košarka
1319 ogledov

Tako bi izgledal nov NBA logo s podobo Luke Dončića

Lukin NBA logo Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je znova dokazal, da ni s tega sveta, obenem pa je s svojo noro predstavo navdihnil svoje oboževalce.

Že od leta 1969 silhueta legendarnega Jerryja Westa predstavlja znameniti logo najmočnejše košarkarske lige na svetu. Ni ga človeka, ki ne bi ob obrisu legende LA Lakers na modro-rdečem ozadju takoj pomislil na ligo NBA. Gre za enega najbolj prepoznavnih logotipov na svetu...

NBA logo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Toda v zadnjem času so bile zelo glasne pobude, da je čas, da liga NBA spremeni svoj zaščitni znak. Še posebej se je o tem pisalo po smrti legendarnega Kobeja Bryanta, ko so oboževalci Črne mambe pritiskali, da bi liga v čast enega največjih vseh časov spremenila podobo na svojem logotipu.

Kobe Bryant NBA logo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tokrat pa so zelo izvirni navijači ekipe Dallas Mavericks in slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića prišli do nove ideje...

Navdih so namreč našli prav v Lukini čarovniji s poslednje tekme proti Memphis Grizzlies, ko je mladi Slovenec ob zaostanku s 113:111 ob izteku časa zadel nemogočo trojko za zmago.

Dallas je vsega 1,8 sekunde pred koncem izvajal stranski avt, žoga pa je prišla do Luke, ki se je osvobodil svojih dveh branilcev ter popolnoma izven ravnotežja z eno roko s "floaterjem" zadel naravnost nemogoč met.

Splet je po tem novem Luka Magic trenutku popolnoma eksplodiral, med drugim pa se je na spletu pojavil tudi predlog za nov NBA logo, ki prikazuje prav Dončićevo silhueto med tem nemogočim metom.

Twitter in preostala socialna omrežja pa se tu niso ustavila, saj so splet preplavile številne zabavne objave na temo Lukine predstave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice