Šport
19108 ogledov

Kakšna čast za Pogačarja, kaj takšnega se ni zgodilo še nikoli!

tadej pogačar Epa
Pogačar prvi kolesar, ki je pristal na sloviti Forbesovi lestvici, Dončić med častnimi člani.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je pristal na seznamu 30 najbolj vplivnih športnih osebnosti ter oseb iz sveta računalništva in iger do 30 leta starosti, ki ga je objavila revija Forbes. 

Priznana revija sicer vsako leto pripravi listo trideseterice v različnih panogah, kot so umetnost, kultura, zabavna industrija, finance, proizvodnja, marketing, mediji, trgovina, znanost in tehnologija.

Pogačar je tako postal sploh prvi kolesar v zgodovini, ki se je znašel na Forbesovem seznamu, saj so pri slednjem uvedli kategorijo športa in računalniške zabave šele pred tremi leti, do zdaj pa čast uvrstitve na ta prestižen seznam ni doletela še nobenega kolesarja.

Tadej Pogačar, Forbesova lestvica | Avtor: forbes.com forbes.com

Ob imenu 22-letnega člana ekipe UAE Team Emirates so zapisali, da je postal najmlajši zmagovalec največje dirke na svetu, Tour de France, po letu 1904 in ga postavili ob bok Belgijcu Eddyju Merckxu, ki je pri 22 letih prav tako na Touru osvojil rumeno majico vodilnega ter ob tem še majici za najboljšega mladega kolesarja ter najboljšega hribolazca. Po letu 1983 pa se je z zmago na debiju pridružil Francozu Laurentu Fignonu.

Od znanih športnikov so na seznamu med drugimi tudi angleški nogometaš Marcus Rashford, tenisača Avstrijec Dominic Thiem in Rus Danil Medvedjev, švedska plavalka Sarah Sjöström, španski golfist Jon Rahm, norveška rokometašica Stine Oftedal, angleški ragbist Maro Itoje, nogometašici, Danka Pernille Harder in angležinja Lucy Bronze.

Poleg Pogačarja se je na posebnem, tako imenovanem častnem seznamu, znašel tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil del trideseterice že lani.

Luka Dončić, Forbesova lestvica | Avtor: forbes.com forbes.com

Dvaindvajsetletni Dončić je častni član športne panoge postal po dominantnih predstavah v prvih dveh sezonah lige NBA, omenili pa so tudi, da je kot drugi na večni lestvici po številu trojnih dvojčkov pred 23. rojstnim dnem že prehitel Magica Johnsona in LeBrona Jamesa.

Ob zvezdniku Dallas Mavericks sta na posebni listi še norveška nogometašica Ada Hegerberg ter zvezdnik računalniških iger Nicolai Reedtz.

Komentarjev 1
  • Ender3 17:16 10.april 2021.

    Pongi, vsa čast in priklon. O njem se bo še dolgo govorilo. Ima mladost, motivacijo in talent !!

Sorodne novice