Šport
2105 ogledov

Brajkovič udaril: "Razdvajate Rogličeve in Pogačarjeve navijače"

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Jani Brajkovič je eden redkih športnikov, ki si upajo naglas povedati to, kar mislijo.

Potem ko je naš vrhunski kolesar Jani Brajkovič pred dnevi opozoril na alarmantno stanje na slovenskih cestah, kjer so on in kolegi vsakodnevno podvrženi velikemu tveganju, se je tokrat obregnil ob medijsko poročanje o "spopadu" Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in Tadeja Pogačarja (UAE Emirates) na 60. dirki po Baskiji.

"Nikjer na svetu!" Šport Slovenskemu kolesarju je prekipelo, obrnil se je na policijo

Brajkovič, ki sicer poimensko nikogar ni izpostavil, je izrazil prepričanje, da je naracija o neposrednem dvoboju med Rogličem in Pogačarjem škodljiva za slovensko kolesarstvo.

"Namerno ali ne, z vašim poročanjem razdvajate Rogličeve in Pogačarjeve navijače ter ustvarjate napetost. Istočasno ignorirate celoten peloton, kot da drugi sploh ne bi obstajali," se je pritožil slovenski kolesar. 

Primož Roglič Po Baskiji Šport Slovenca napadla na zadnjem vzponu, zmaga Basku

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 13:38 07.april 2021.

    Kot v politiki, kjer nas že 30 let razdvajajo!!!Se ne čudim temu!!!

  • marsal22 13:17 07.april 2021.

    Za navijače obojih bi bilo boljše , da se medsebojno ne bi srečevala na tekmah, saj Pogačar zaradi tega postaja osovražen ! Pogačar se je za slovenske navijače zgodil vsaj 5 - 6 let prezgodaj !

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 12:19 07.april 2021.

    Zadel je žebljico na glavico. Način poročanja skoraj vseh Slovenskih novinarjev, pa ne samo v kolesarstvu, tudi v ostalih športih, je zelo enostransko in enosmerno. Večina samo navijaško poroča o "naši" zmagi, in "njihovem" porazu. Odtenkov ne zaznavajo, razen ko ...prikaži večo jim pomagajo utrditi njihovo lastno stališče. Večina se res obnaša kot slon v trgovini s porcelanom. Mislijo, da oni postavljajo zmagovalce ljubljence občinstva, in da jih lahko tudi uničijo, ali jim vsaj odločilno škodujejo.