Šport
44001 ogledov

Slovenskemu kolesarju je prekipelo, obrnil se je na policijo

Print Screen
Jani Brajkovič je ogorčen nad pomanjkanjem prometne kulture na slovenskih cestah.

Slovenski kolesar Jani Brajkovič je policijo pozval k ukrepanju zoper objestne voznike, ki na cestah ogrožajo varnost profesionalnih in amaterskih kolesarjev.

Brajkovič je apel podkrepil s posnetki nevarnih situacij, s katerimi se zaradi neupoštevanja cestnoprometnih predpisov vsakodnevno srečujejo njegovi cehovski kolegi.

Jani Brajkovič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Draga policija, mogoče bi bil čas, da namesto parkiranih policijskih avtomobilov ob cesti postavite tudi kakšnega policista. To, kar se zadnji čas dogaja na dolenjskih in belokranjskih, še nisem doživel nikjer na svetu. Hvala lepa," je zapisal 37-letnik.

V izmenjavi s podobno mislečimi uporabniki je objavil še en posnetek in naknadno pripisal: "Kaj bi šele bilo, če bi objavil posnetek gospoda, ki me je ustavil in grozil, da me bo počakal izven Črnomlja in me povozil."

Komentarjev 64
  • JZekspert 18:47 02.april 2021.

    Vozim avto in kolo, pri kolesu sem zelo previden, tudi v avtu na kolesarje. Kolo je zdrav, lep, varen, poceni in čist način prevoza. Mnogo bolj od hrupnih, smrdečih, nevarnih in onesnaževalnih grdih škatel. Ampak sem pa resnično zgrožen, kakšni ...prikaži več idioti ste tukaj, kako pljuvate po kolesarjih kar vsevprek, ker očitno še niste v celotnem življenju sedli na kolo, pravi avtomobilski fašisti!

  • Pepe007 08:22 30.marec 2021.

    1. Cesta ni igrišče. 2. Ko se za počasnim vozilom nabere kolona hitrejših vozil, se je treba umakniti na prvem primernem mestu. Vsakomur je to jasno za traktor, ampak kolesarjem pa nekako ni jasno, da so tudi oni počasna vozila. ...prikaži več Na teh posnetkih ni vidno, kolikokrat se je kolesar v tako gostem prometu ustavil in pustil hitrejša vozila mimo. 3. Težko je primerjati naše stanje z državami, kjer imaš marsikje vzporedno še avtocesto. V Beli Krajini tega ni. 4. Pazite na kolesarje, jaz tudi kolesarim.

  • Skippy 21:59 29.marec 2021.

    Tretji posnetek - vzporedno ima kolesarsko, on pa vozi po cesti. Pravilno, da mu je trobil. Sicer pa v Sloveniji je 90% cest popolnoma praznih, brez prometa, kjer te nihče ne ogroža. Zakaj noče vozit tam?