Šport
4912 ogledov

Roglič po zmagi nad Pogačarjem: "Lepo je biti nazaj!"

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Uvodna etapa dirke po Baskiji se je razpletla po željah Zasavca in ekipe Jumbo-Visma.

Primož Roglič je uvodni kronometer v Bilbau prevozil najhitreje od vseh, za 13,9 kilometra dolgo progo je potreboval 17 minut in 17 sekund.

Le dve sekundi počasnejši od Strahoveljčana je bil Američan Brandon McNulty, 18 sekund zaostanka je na tretjem mestu zabeležil Rogličev moštveni kolega Danec Jonas Vingegaard.

Primož Roglič po Baskiji kronometer Po Baskiji Šport Rogličeva lekcija Pogačarju in konkurenci

"Lepo je biti nazaj. S predstavo sem zelo zadovoljen. Za nami je dober dan. Kot vedno je šlo v Baskiji za specifičen kronometer. Tukaj sem jih nekaj že dobil in zelo mi je všeč dirkanje v tem delu države. Izziv je bil zelo zanimiv z začetnim vzponom, spustom ter strmim zaključkom. Kar zabavno," je po etapi organizatorjem dejal Roglič, sicer zmagovalec te dirke leta 2018.

Roglič je dosegel 51. zmago v karieri, 12. v vožnji na čas. Opozoril je, da se za skupno zmago ne bori le s Tadejem Pogačarjem.

"Tu nisva zgolj midva. Tukaj so še vsi ostali dobri kolesarji. Za nami je šele prva etapa. Moramo biti osredotočeni in se pripraviti na naslednje dni. Seveda si želim ohraniti rumeno majico tudi po zadnji etapi. Vse bomo dali od sebe in potem videli, ali nam bo uspelo," je sklenil 31-letnik.

Pogačar si je razdelil peto mesto z Britancem Adamom Yatesom in Novozelandcem Patrickom Bevinom. Za Rogličem si je nabral občuten zaostanek, visok 28 sekund. Večino zamude si je mlajši slovenski as nabral v drugem delu proge.

"Mogoče sem v prvem delu porabil preveč moči, ne vem. Nisem našel pravega ritma, obenem pa me je bilo še malce strah zadnjega klanca. Ob reki sem izgubil nekaj pomembnih sekund, malo bolj je ob koncu pihal tudi veter, a ne glede na vse, sem se dobro počutil. Zame je to dober rezultat. Pomembno je imeti dobre noge in zares se že veselim nadaljevanja preizkušnje," je organizatorjem po etapi sporočil 22-letnik s Klanca pri Komendi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice