Šport
13490 ogledov

Kje in kako lahko gledate prvi veliki spopad Rogliča in Pogačarja v novi sezoni?

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Slovita Dirka po Baskiji bo prvo prizorišče po lanskem Touru, na katerem se bosta na etapni dirki med seboj udarila oba velika slovenska kolesarska šampiona.

Pred vrati je spektakel! V ponedeljek se namreč začenja ena največjih tedenskih etapnih dirk sezone, Dirka po Baskiji, na kateri bosta nastopila tudi oba velika slovenska kolesarska heroja, Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Pravzaprav bodo na startu dirke vsi trije šampioni lanskih Grand Tourov, saj se bo zmagovalcema Toura (Pogačar) in Vuelte (Roglič) zoperstavil lanski zmagovalec Gira Tao Geoghegan Hart, če pa upoštevamo, da so na seznamu tekmovalcev takšna imena, kot so Adam Yates, Alejandro Valverde, Jakob Fuglsang,...  je jasno le to, da dirke nikakor ne smete zamuditi!

Dirka po Baskiji se bo tako po dvoletnem čakanju (lani je bila izvedba odpovedana zaradi pandemije koronavirusa) začela v ponedeljek, kolesarje pa bo po hriboviti in gorati pokrajini na severu Španije pričakalo šest zelo zahtevnih dni.

Dirka po Baskiji | Avtor: Epa Epa

Zmago izpred dveh let bo branil Astanin Ion Izagirre, kot največja favorita dirke pa stavnice izpostavljajo prav oba slovenska šampiona, ki naj bi imela največ dela z izjemno močno postavo ekipe Ineos Grenadiers, ki je na dirko pripeljala večino svojih najmočnejših orožij, kot sta prej omenjena Adam Yates in Geoghegan Hart ter veliki Rogličev rival zadnjih let, Richard Carapaz.

Astana bo razen na Izagirreja stavila še na Fuglsanga ter vedno neugodneva Alekseja Lutsenka, medtem ko bo neuničljivemu Valverdeju znotraj Movistarja ob strani stal še mladi Enric Mas, svoje načrte pa ima tudi ekipa BikeExchange, ki bo na dirko poslala letos po dolgem času ponovno zelo vročega Estebana Chavesa.

Med močnejše ekipe vsekakor štejemo tudi EF Education Nippo, ki bo zmago napadla s trojico Hugh Carthy-Sergio Higuita-Rigoberto Uran, svoje načrte pa ima tudi nemška ekipa Bora-Hansgrohe, ki bo poleg na nedavnega zmagovalca dirke Pariz-Nica Maximilana Schachmanna stavila še na Emanuela Buchmanna, Patricka Konrada in Wilca Keldermana.

Med favorite za zmago lahko uvrstimo še Baukeja Mollemo (Trek Segafredo), Mikela Lando in Pella Bilbaoa (oba Bahrain Victorious) ter Michaela Woodsa (Israel Start-Up Nation).

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanimivo je, da je tokrat Pogačarjeva ekipa UAE Team Emirates vsaj na papirju za spremembo sestavila dosti močnejšo ekipo kot Jumbo-Visma Primoža Rogliča, saj bo mlademu Slovencu ob strani stala večina najboljših kolesarjev ekipe, kot so Marc Hirschi, Rafal Majka, Brandon McNulty, Valerio Conti, Diego Ulissi in zvesti Jan Polanc.

Roglič pa se bo tokrat moral zanesti predvsem na mladostno navihanost svoje ekipe, saj so Nizozemci na dirko poslali svoje mlade, a izjemno talentirane kolesarje. Rogliču bodo tako hrbet krili Sam Oomen, Antwan Tolhoek, Jonas Vingegaard, Lennard Hofstede, Tobias Foss in Christoph Pfingsten.

Dirka se bo v ponedeljek začela s 14-kilometerskim kronometrom, medtem ko nas bo preostalih pet etap popeljalo preko baskovskih hribov in gora, kot najtežji ter odločilni pa sta izpostavljeni 3. in 6. etapa, ki se bosta zaključili z vzponoma na Ermualde in Arrate.

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

O etapah ter dogajanju na dirki bomo poročali na našem spletnem portalu Žurnal24.si, sicer pa lahko pravi ljubitelji kolesarstva vsako etapo spremljajo na tv pogramu Eurosport, znanem tudi kot "Dom kolesarstva". Prenos etap se bo od ponedeljka do sobote vsak dan začel ob 15:30 na njihovem prvem programu.

Če pa ste doma prikrajšani za Eurosport, oziroma bi si želeli etape ogledati brez vmesnih prekinitev ter reklam, je na voljo naročnina na Eurosport Player, kjer za 6,99 evrov na mesec nemoteno dostopate do vseh kolesarskih vsebin, medtem ko letna naročnina stane 39,99 evrov.

Prenos vseh večjih kolesarskih dirk in njihovih posnetokov si lahko zagotovite tudi preko ponudnika GCN+, kjer vas bo letna naročnina prav tako stala 39,99 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice