Šport
2135 ogledov

"Nimaš niti ene možganske celice!" Kolesar v resnih težavah

Nacer Bouhanni Print Screen
Francoskemu kolesarju grozijo hude sankcije, primer že preiskuje disciplinska komisija pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

Francoskega kolesarja Nacerja Bouhannija (Arkea-Samsic) bo doletela visoka kazen zaradi skorajšnje povzročitve nesreče na nedeljski dirki Cholet-Pays de la Loire v Franciji. Tridesetletnik iz Epinala je namreč v zaključnem sprintu Britanca Jaka Stewarta po menjavi smeri porinil v ograjo pri visoki hitrosti.

Britanski dirkač moštva Groupama-FDJ jo je odnesel brez padca in poškodb. Po koncu preizkušnje je za Bouhannija, ki je v karieri slavil na 69. dirkah, dejal, da v glavi "nima niti ene možganske celice". Kasneje so francoskega sprinterja diskvalificirali.

Nacer Bouhanni | Avtor: Epa Epa

Primer je v nedeljo zvečer že začela obravnavati mednarodna kolesarska zveza Uci in ga danes predala disciplinski komisija krovnega kolesarskega telesa, je sporočil Uci v izjavi za javnost. V zadnjih mesecih je Uci precej bolj strog glede tovrstnih nesreč v zaključkih etap.

Razlog je predvsem grozovit padec na lanski dirki po Poljski. Avgusta lani se je namreč po podobnem incidentu hudo poškodoval Nizozemec Fabio Jakobsen, ki se še vedno ni vrnil na tekmovanja, medtem ko je krivec za nesrečo, njegov rojak Dylan Groenewegen že odslužil večji del devetmesečne prepovedi nastopanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.