Šport
562 ogledov

Še ena izjemna vožnja Mohoriča po Kataloniji

Matej Mohorič po Kataloniji Reševalni pas/Twitter
S sedmo etapo se je končala kolesarska dirka po Kataloniji.

Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je zadnjo etapo dirke svetovne serije po Kataloniji končal na drugem mestu. Na 133 km dolgi trasi po Barceloni ga je v zaključku strl Belgijec Thomas de Gendt (Lotto Soudal).

Tradicionalna etapa po Barceloni je za konec letošnje dirke po Kataloniji znova postregla z zanimivim razpletom. Odvijali sta se dve dirki, ena za etapno zmago, druga pa za skupno razvrstitev.

V ospredju sta v pravem trenutku neodločnost in spogledovanje v skupini izkoristila Mohorič in De Gendt. Napadla sta v prvem od šestih krogov in si hitro privozila več kot minuto prednosti. Sodelovanja v ozadju ni bilo, Slovenec in Belgijec pa sta se udarila za sedmo etapo.

Trasa je bila pisana na kožo 26-letnemu Kranjčanu z vratolomnim spustom po kratkem in strmem vzponu na Montjuic. A ravno tam je napadel Belgijec in ušel Mohoriču. Dobil je 16. etapo v karieri, Mohorič pa je z zaostankom 22 sekund v cilju ostal pri 11.

Skupno je na dirki zmago slavil Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers). Glavnina je pred zaključnim krožnim delom trase po Barceloni uvidela, da 32 ubežnikov do cilja ne bo mogla ujeti, in se osredotočila na boj za visoka mesta v skupnem seštevku dirke. Vse napade tekmecev, predvsem Španca Alejandra Valverdeja (Movistar), je zanesljivo odbil Yates.

Dobil je četrto etapno dirko v karieri, prvo po lanski dirki po ZAE, kjer je ugnal slovenskega asa Tadeja Pogačarja. Tudi drugo in tretje mesto v skupnem seštevku je pripadlo kolesarjema Ineos Grenadiers. Avstralec Richie Porte je zaostal 45 sekund, Britanec Geraint Thomas pa 49.

dirka po Kataloniji Barcelona | Avtor: Epa Epa

Dirka po Kataloniji, skupni seštevek:

1. Adam Yates (VBr/Ineos Grenadiers)               26:16:41
2. Richie Porte (Avs/Ineos Grenadiers)               + 0:45
3. Geraint Thomas (VBr/Ineos Grenadiers)               0:49
4. Alejandro Valverde (Špa/Movistar)                   1:03
5. Wilco Kelderman (Niz/Bora-hansgrohe)            isti čas
6. Esteban Chaves (Kol/Team BikeExchange)              1:04
7. Joao Almeida (Por/Deceuninck-Quick-step)            1:07
8. Hugh Carthy (VBr/EF Education-Nippo)                1:20
9. Simon Yates (VBr/Team Bike Exchange)                1:32
10. Lucas Hamilton (Avs/Team Bike Exchange)            1:35
...
50. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious)            34:49
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice