Šport
8552 ogledov

Roglič razkril, da je poškodba hujša, kot so pričakovali

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski as upa, da bo že nared do Dirke po Baskiji, potem ko je na dirki Pariz-Nica dvakrat grdo padel in si izpahnil ramo.

Primož Roglič je spregovoril o svoji vrnitvi na kolo po bolečem zaključku dirke Pariz-Nica, katero je končal z izpahnjeno ramo ter nesrečnim porazom na zadnji etapi.

Najuspešnejši kolesar zadnjih dveh let je bil daleč najboljši tudi na tej sloviti kolesarski dirki, kar je dokazal s tremi etapnimi zmagami, a  je na zadnji dan padel kar dvakrat, medtem ko si ji pri prvem padcu celo izpahnil ramo. Slednjo so mu naravnali kar med dirko, katera pa je bila dokončno izgubljena po drugem grdem padcu.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič je o padcu, zdravstvenem stanju ter izgubi praktično že dobljene dirke nekaj malega spregovoril že takoj po poslednji etapi, medtem ko je kasneje kolesarski svet seznanil z najnovejšimi informacijami na spletnem seminarju o kolesarstvu v Sloveniji.

"Zaključek ni bil ravno takšen, kot smo si želeli, toda bil je pač takšen, kakršen je bil. Bil je resnično slab dan, na žalost pa je šlo ravno za poslednji dan. Potrudili se bomo, da bomo v prihajajočih dirkah še močnejši," je boleč poraz opisal Roglič, ki je nato razkril, da je bila poškodba hujša, kot je sprva sam pričakoval.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Še vedno okrevam po poškodbi, verjetno bo vse skupaj trajalo nekaj dni več, kot sem sprva mislil. Toda padel sem kar dvakrat in resnično se moram pozdraviti."

"Čez tri tedne se mislim udeležiti Dirke po Baskiji, nato nekaj enodnevnih klasik v Ardenih, preden seveda pride v nadaljevanju leta na spored Dirka po Franciji," pa je svoje načrte po okrevanju razkril Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji bo v spomladanskem delu sezone med drugim branil tudi svojo zmago na sloviti enodnevni klasiki, enemu izmed legendarnih kolesarskih spomenikov, dirki Liege-Bastogne-Liege. Nato pa se bo seveda osredotočil na glavni cilj sezone -  Dirko po Franciji.

"Naredil bom vse za to zmago. Trdo delam zanjo in fantje okoli mene se zavedajo, da če damo vse od sebe, bo na koncu zmagal najboljši kolesar," je svoj naskok na sloviti Tour napovedal Primož, ki bo ob rojaku Tadeju Pogačarju zagotovo veljal za prvega favorita dirke. Upamo le, da bo Primož dirko pričakal 100-odstotno pripravljen ter se po novi poškodbi ne bo ponovila zgodba z lanskega Kriterija Dauphine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice