Šport
15419 ogledov

Nova katastrofa na zadnji dan dirke za Rogliča

Reševalni pas/Twitter
Primož Roglič po veliki smoli izgubil skupno zmago.

Francoske ceste so se še enkrat več izkazale zaklete za Primoža Rogliča. Lani je na zadnji pravi tekmovalni dan izgubil dirko po Franciji proti Tadeju Pogačarju, pred tem je moral ob vodstvu zaradi padca odstopiti na kriteriju Dauphine, tokrat pa je hud udarec doživel tudi na dirki Pariz-Nica.

Pred zadnjim dnevom je imel slovenski šampion zanesljivo prednost v skupni razvrstitvi, 52 sekund pred Maximilianom Schachmannom, na dirki si je privozil tudi tri etapne zmage. A v osmi etapi se je vse zarotilo proti njemu. V prvi polovici etape je padel, se uspel vrniti v glavnino, a je nato znova izgubil stik s tekmeci. Kamere zapleta niso pokazale, šlo je za nov padec.

To so izkoristili njegovi tekmeci. Ti so v ospredju svoje pomočnike poslali na čelo glavnine, ki se je z ostrim tempom in menjavanjem kolesarjev v ospredju oddaljila od Rogliča. Temu so sicer na pomoč priskočili moštveni kolegi, a so pri lovu na lovu izgubili preveč moči in odpadli še pred priključkom glavnini.

Tadej Pogačar Tirreno–Adriatico Šport Pogačar s silovitim napadom do občutne prednosti

Primož je tako ostal sam in začel zaostajati. Kmalu je virtualno izgubil rumeno majico, ob povečevanju zaostanka pa je izgubljal mesto za mestom v skupni razvrstitvi.

Do etapne zmage je v sprintu ostanka glavnine prišel Magnus Cort Nielsen, Schachmann pa je uspel obraniti lansko skupno zmago na tej preizkušnji. Roglič je v cilj prišel tri minute za največjimi tekmeci. V verjetno slabo uteho mu ostaja dejstvo, da je na dirki osvojil zeleno majico najboljšega po točkah.

Primož Roglič Šampion Šport To je po šokantni etapi najprej storil Roglič

Roglič je bil na koncu skupno 15. z zaostankom 2:16 minute. Za Schachmannom sta se v skupnem seštevku zvrstila kolesarja Astane, Rus Aleksander Vlasov in Španec Ion Izagirre Insausti. Zaostala sta 19 oziroma 23 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice