Šport
2616 ogledov

Železni Roglič: Včeraj padel, danes spet najboljši

Primož Roglič Epa
Primož Roglič spet premagal vse tekmece.

Primož Roglič je na tokratni dirki Pariz-Nica zabeležil še drugo etapno zmago. Glavnina je v šesti etapi na zadnjem klancu dohitela še zadnjega ubežnika, nato pa se je v zadnjih metrih odlično za slovenske ljubitelje kolesarstva končal tudi sprint najboljših.

Zaključek je bil sicer nekoliko v breg, v njem pa je fantastični Zasavec premagal tudi sprinterska specialista Christopha Laporta in Michaela Mathewsa. Roglič je skočil nekaj več kot 100 metrov pred ciljem, Laporte mu je sledil, a mu je zmanjkalo moči, da bi šel mimo 'letečega Slovenca'. Ta je v četrtkovi etapi sicer padel, a padec pri njem ni pustil posledic, skupil pa jo je njegov moštveni kolega Tony Martin, ki si je zlomil komolec. Danes je Roglič v prvem delu etape zaostal zaradi predrte zračnice, a se hitro s pomočjo ekipe vrnil v glavnino.

"Celoten dan je bil zahteven, od samega začetka. Zato sem si mislil, da bi lahko poskusil na koncu, ko bomo vsi utrujeni. Zares je 'kul', dobiti takšno etapo. To je še nekaj novega zame in vesel sem, da mi je uspelo," je še dejal 31-letnik, ki se je v zadnjih letih specializiral tudi za zahtevnejše sprinterske zaključke.

Zastal dih Šport Roglič padel po veliki napaki moštvenega kolega Primož Roglič Pariz-Nica Šport Kakšna dominacija, Roglič se je preprosto odpeljal naprej

Takoj po prihodu v cilj sta zmagovalcu etape čestitala tudi njegova partnerka Lora Klic in sin Lev. Roglič se je tako 49. zmage v profesionalnem kolesarstvu lahko veselil z najbližjima. "Družina je vedno dodatna motivacija, saj so moji največji navijači. Lepo je bilo imeti dobre noge in dobiti etapo," je po etapi še povedal slovenski šampion.

Ta ima v boju za skupno zmago na dirki zdaj 41 sekund prednosti Maximilianom Schachmannom, tretji je po novem Španec Ion Izaguirre Insausti (Astana), ki zaostaja 50 sekund. Ta je tretje mesto prevzel, ko je zaradi padca odstopil Američan Brandon McNulty.

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:41 12.marec 2021.

    Kdor zna, zna! Vsaj športniki nam tisto malo veselja in radosti v teh zblojenih dneh prinašajo.

Sorodne novice