Šport
692 ogledov

Bennett udaril po tekmecih, Roglič ostal v rumenem

roglič bennett Profimedia
Primož Roglič (Jumbo-Visma) je kljub padcu zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi.

Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-Step) je zmagovalec pete etape dirke Pariz - Nica, od Vienna do Bollena (200,2 km). Francoz Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) je osvojil drugo mesto, Nemec Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) pa je bil tretji. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi po peti etapi ohranil rumeno majico vodilnega kolesarja dirke.

Slovenski kolesarski as Roglič je zmagal na četrti etape kolesarske dirke Pariz - Nica. Enaintridesetletni Kisovčan je bil najhitrejši na etapi dolgi 187,5 km od Chalon-sur-Saona do Chiroublesa.

julian alaphilippe Tirreno-Adriatico Šport Alaphilippe zmagovalec druge etape, Pogačar četrti

Kolesarska dirka Pariz - Nica se ne bo končala v Nici, kot je to tradicionalno, so danes sporočili organizatorji. Razlog za to je povečanje okužb z novim koronavirusom, zaradi katerih so mestne oblasti za konec tedna spet sprejele odlok o lokalni prepovedi druženja in zadrževanja množic, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Potekajo sestanki med organizatorjem in službami oblasti. Potek dirke bomo glede na ukrepe prilagodili. Vsekakor lahko zadnji dve etapi potekata zunaj zaprtega območja in za zaprtimi vrati," so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Na sporedu so še tri etape, vendar za zdaj še ni jasno, kako se letošnja dirka sklenila.

Lansko sklepno dejanje dirke od Pariza do Nice so bili prisiljeni odpovedati po izbruhu pandemije novega koronavirusa. Petkova etapa bo kolesarje vodila od Brignolesa do Biota v dolžini 202,4 kilometra.

Zastal dih Šport Roglič padel po veliki napaki moštvenega kolega

Roglič ima trenutno 31 sekund zaloge pred lanskim zmagovalcem Nemcem Maximilianom Schachmannom (Bora-Hansgrohe).

Roglič je etapo, v kateri so bili v ospredju sprinterji, varno sklenil na 43. mestu v glavnini s časom zmagovalca etapa, Schachmann je bil 40.

Bennett je bil najhitrejši v na trenutke kaotični etapi ter po etapi ni skoparil s kritikami na račun taktičnih zamisli konkurenčnih ekip.

"Fantje so bili danes neverjetni. Trpel sem zadnjih nekaj kilometrov. Ne vem, kaj je, ampak ne dovolijo mi, da bi bil tukaj del našega 'vlaka', kar je bilo frustrirajoče, zdi se, da želijo samo ovirati naš sprint, namesto da bi se osredotočili na svojo dirko. Ne oziramo se na nikogar drugega, zato ne vem, zakaj se tako navezujejo na nas. Mogoče so moji moštveni kolegi enostavno premočni," je bruhalo iz Irca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.