Šport
5779 ogledov

Razkritje o Rogliču, ki bo tekmecem nagnalo strah v kosti

Primož Roglič Profimedia
Kolesarji Jumbo-Visme opozarjajo na zastrašujočo formo Primoža Rogliča.

Primož Roglič, številka ena na svetovni jakostni lestvici, je v sredo slavil na četrti etapi kolesarske dirke Pariz - Nica. Slovenec je nekoliko presenetljivo napadel štiri kilometre pred ciljem, kar ni bilo v skladu s predvideno taktiko, a se mu je 'tveganje' obrestovalo, saj si je hitro privozil neulovljivo prednost pred zasledovalci. 

Primož Roglič Pariz-Nica Šport Kakšna dominacija, Roglič se je preprosto odpeljal naprej

Roglič je na 187,5 km dolgi progi od Chalon-sur-Saona do Chiroublesa za 12 sekund premagal branilca lanske zmage Nemca Maximiliana Schachmanna (Bora-Hansgrohe), temu pa je dodal še tri bonifikacijske sekunde ter se odel v rumeno majico vodilnega. Pred peto od skupno osmih etap ima v seštevku 35 sekund prednosti Schachmannom.

Jumbo-Visma je z Rogličevo zmago na prvi gorski etapi izpolnila zastavljeni cilj, a se stvari niso odvijale po načrtih, zato je moral Slovenec v zadnjih kilometrih opustiti začrtano strategijo.

"Po prvotnem načrtu smo nameravali Primoža ščititi na strmih odsekih zadnjega vzpona, nato pa bi na zadnjem šprintu navkreber napadel na zmago. Ekipa je morala že prej trdo delati, zato je Primož ubral drugačno taktiko. Vedel je, da bodo tekmeci pričakovali napad v samem zaključku," je razkril Rogličev moštveni kolega Steven Kruijswijk.

George Bennett | Avtor: Epa Epa
Še več podrobnosti je delil George Bennett. "Ekipa me je potrebovala prej, kot je bilo predvideno. Spredaj bi se moral znajti tri kilometre pred ciljem, a so se stvari obrnile tako, da sem moral tempo narekovati že na vzponu na Mont Brouilly," je pojasnil Novozelandec. "Na srečo je bil tukaj še Steve, ki je pripravil teren za Primožev napad. Uporabiti smo morali vse člane ekipe. To je bilo odlično timsko delo z brezhibno izvedbo," je dodal Bennett, nato pa spregovoril še o formi slovenskega asa. "Roglič je nor. Na pripravah sem bil najslabši, tako da je bilo kar malce strašljivo gledati ostale fante, njega še posebej. Še nikoli ga nisem videl v takšni formi. Mislim, da tako dober še ni bil. Veseli me, da je to dokazal na dirki. Primož je poseben kolesar. Vesel sem, da je v moji ekipi," je sklenil Bennett.

Tao Geoghegan Hart Rogličev tekmec Šport Lanski zmagovalec Gira po padcu končal v bolnišnici
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.