Šport
2288 ogledov

Roglič z izjemnim kronometrom pometel s favoriti za skupno zmago

Primož Roglič Profimedia
Bisseggerju etapa in skupno vodstvo, Roglič vse bližje rumeni majici.

Mladi Švicar Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) je presenetil najboljše kronometriste sveta ter dobil 3. etapo dirke Pariz-Nica. Nova zvezda vožnje na čas je z zmago tudi prevzela rumeno majico vodilnega.

Bissegger je s 14,4 kilometre dolgo traso opravil v 17 minutah in 34 sekundah, le nekaj stotink za njim pa je zaostal drugouvrščeni Francoz Remi Cavagna (Deceuninck Quick Step), ki je veljal za enega glavnih favoritov preizkušnje.

22-letni Švicar je sicer zablestel že na svojem prvem letošnjem kronometru, ko je na Dirki po ZAE zaostal le za svetovnim prvakom Filippom Ganno, a ga vseeno niso šteli za glavnega favorita današnje preizkušnje. Toda Bissegger je z izjemno predstavo, ko je traso prevozil kar s povprečno hitrostjo 49 km/h, dokazal, da bo v prihodnosti potrebno še kako računati nanj.

Izjemni Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma) pa je po še enem odličnem kronometru tokrat zasedel tretje mesto, za zmagovalcem je zaostal vsega 6 sekund. Roglič je bil še posebej hiter v drugem delu preizkušnje, saj je na merjenju vmesnega časa zasedal peto mesto, nato pa je pridobil dve poziciji v drugem delu etape.

"Vedno si želim zmagati, toda z današnjo predstavo sem povsem zadovoljen," je Rogliča na družbenih omrežjih navedla njegova ekipa.

Enaintridesetletni Kisovčan, ki je bil pred to etapo skupno 37. s 14 sekundami zaostanka za Avstralcem Michaelom Matthewsom, je v cilj prišel štiri sekunde pred takrat vodilnim Dancem Soerenom Kraghom Andersenom, v vodstvu pa zdržal do prihoda v cilj Francoza Cavagne (Deceuninck-QuickStep), katerega je nato prehitel še Bissegger.

Kar pa je najpomembneje, Roglič je bil daleč najboljši izmed vseh kolesarjev, ki se borijo za skupni seštevek, saj tako Bissegger kot Cavagna, ki v skupnem seštevku vodita pred Rogličem za šest sekund, na hribovitih in goratih etapah ne bosta konkurenčna.

Roglič namreč v skupnem seštevku zaseda tretje mesto, izmed resnih konkurentov pa mu je blizu le mladi Američan Brandon McNulty, ki za Slovencem zaostaja 3 sekunde, medtem ko Primožev moštveni kolega Steven Kruijswijk za Rogličem zaostaja že 14 sekund.

V sredo bo na vrsti razgibana etapa z zaključnim vzponom, kolesarji bodo med krajema Chalon-sur-Saone in Chiroubles prevozili 187,6 kilometra.

Primož Roglič Sezona na nitki? Šport Kasnejši posnetki razkrili, za kako malo je Roglič ubežal katastrofi Primož Roglič Med prenosom Šport Nekdanji kolesar: "Primož, to je nezaslišano! Kaj počneš? Kaj se pa greš?"

 

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:04 09.marec 2021.

    vsaj naši športniki poskrbijo za pozitivne novice, ki nam vlivajo upanje.

Sorodne novice